Πεναρόγια: «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης - Είχε ενοχλήσεις ο Ερνανγκόμεθ»

Ζοάν Πεναρόγια - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Πεναρόγια: «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης - Είχε ενοχλήσεις ο Ερνανγκόμεθ»

Ο Ζοάν Πεναρόγια μίλησε για την εικόνα της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ στάθηκε σε κάποιους παίκτες του.

Πολύ άνετη νίκη για την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της Liga Endesa. Οι «μπλαουγκράνα» δίχως να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, πήρανε τη νίκη στην έδρα τους με 91-65 επί της Γρανάδα, με πρωταγωνιστές τους Μετού (17 πόντοι) και Πάρα (16 πόντοι).

Ο Ζοάν Πεναρόγια μίλησε για την εικόνα της Μπαρτσελόνα, στην οποία τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ενώ μίλησε και πιο συγκεκριμένα για τους Ερνανγκόμεθ. Πάρα και Άντερσον.

Για την ομάδα: «Πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα και να βρίσκουμε τα πλεονεκτήματα που έχουμε σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε ευέλικτους παίκτες και θα έχουμε διαφορετικούς τρόπους να επιτεθούμε και να αμυνθούμε. Ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο για αυτό το σημείο της σεζόν. Είχαμε αρκετά θετικά. Είμαι χαρούμενος με την άμυνα καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στην τρίτη περίοδο δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Δεχτήκαμε κάποια καλάθια από τον Σέρχι Γκαρσία, αλλά επίσης κάναμε λάθη.

Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ όλη την ομάδα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλο το ρόστερ και να πάρουμε το μάξιμουμ από τους παίκτες. Τους χρειαζόμαστε όλους».

Για τον Oυίλι Ερνανγκόμεθ: «Έμεινε στον πάγκο επειδή μετά το Super Cup είχε κάποιες ενοχλήσεις στην πλάτη του».

Για τον Τζοέλ Πάρα: «Αντιλαμβάνεται πως έχουμε 14 παίκτες και, μετά τον αποκλεισμό του από το Super Cup, σήμερα ήρθε και έπαιξε σαν να μην έγινε τίποτα και έπαιξε πολύ καλά».

«Θα αλλάζει λίγο ο τρόπος παιχνιδιού μας ανάλογα με το αν παίζει ο Χουάν Νούνιες ή Τόμας Σατοράνσκι. Ο Τσιμέζι Μέτου θα είναι σημαντικός για εμάς».

Για τον Τζάστιν Άντερσον: «Ο Άντερσον δε φέρνει μόνο ενέργεια, έχει ποιότητα και μία μεγάλη καριέρα. Αλλά ξεχωρίζει για την έντασή του και είναι ξεκάθαρος για τον ρόλο του. Αν αυτό "ζεσταίνει" τον κόσμο, τα πάμε εξαιρετικά».

Υπενθυμίζουμε ότι η Μπαρτσελόνα φιλοξενείται την Πέμπτη (03/10) από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague.