Πένθος στο ΝΒΑ: «Έφυγε» ο θρυλικός Ντικέμπε Μουτόμπο

Πένθος στο ΝΒΑ: «Έφυγε» ο θρυλικός Ντικέμπε Μουτόμπο

Sportal newsroom 18:02 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 30.09.2024

Βαρύ πένθος στο ΝΒΑ, καθώς ένας από τους σέντερ που άλλαξαν το παιχνίδι, ο Ντικέμπε Μουτόμπο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών.

To NBΑ και το παγκόσμιο μπάσκετ αποχαιρετούν μια από τις πιο σημαντικές μορφές των τελευταίων ετών, έναν παίκτη που άλλαξε τον τρόπο που παίζεται η θέση του σέντερ και άφησε το δικό του τεράστιο αποτύπωμα στο παιχνίδι για πάντα.

Ο Ντικέμπε Μουτόμπο έγραψε ιστορία στα παρκέ του ΝΒΑ, ως ένας σέντερ που διακρινόταν για τον δυναμισμό, την συνέπειά του στην άμυνα, αλλά και την τρομακτική ενέργεια που έβγαζε. Ήταν χαρακτηριστικός άλλωστε ο πανηγυρισμός του, κάθε φορά που έκανε μια τάπα, κουνώντας το δάχτυλο, δείχνοντας πως μπροστά του κανείς δεν θα έβαζε καλάθι.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο τα προβλήματα υγείας τον είχαν καταβάλει. Ένας από τους κορυφαίους σέντερ, αλλά και από τους πιο αξιόπιστους και συνεπείς αμυντικούς στο ΝΒΑ, έδινε τη δική του «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Μουτόμπο είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο και στις 30 Σεπτεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος τόσο το ΝΒΑ, όσο και το μπάσκετ γενικότερα. Ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Αφρικής στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή, με το κενό του να είναι τεράστιο. Όπως και το αποτύπωμά του στα παρκέ.

Στην τεράστια διαδρομή του στα γήπεδα του ΝΒΑ, ο Μουτόμπο έγινε 8 φορές All-Star, ήταν μέλος της κορυφαίας αμυντικής πεντάδας της λίγκας 6 φορές, 4 φορές κατέκτησε το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς, ενώ είναι δεύτερος στην σχετική λίστα με τις περισσότερες τάπες στην ιστορία του ΝΒΑ, με 3.289.

Η πιο σημαντική στιγμή όλων όμως ήταν όταν εντάχθηκε στο Hall of Fame του μπάσκετ, έχοντας θέση μια για πάντα στο πάνθεον των κορυφαίων παικτών που πάτησαν το πόδι τους στα παρκέ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Tags: