Ο πρώην ΝΒΑer που οι γιατροί του είπαν πως θα πεθάνει σε μία εβδομάδα, ζει και... βασιλεύει! (vids)
i

Πέρι Τζόουνς / © IMAGO

Ο πρώην ΝΒΑer που οι γιατροί του είπαν πως θα πεθάνει σε μία εβδομάδα, ζει και... βασιλεύει! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:49 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 19.09.2024

Ένας ιός στον εγκέφαλο ήταν ο λόγος που οι γιατροί προετοίμασαν τον ίδιο και την οικογένειά του για το μοιραίο. Μόνο που ο Πέρι Τζόουνς, πρώην παίκτης του NBA, όχι μόνο θεραπεύτηκε, αλλά στα 32 του χρόνια συνεχίζει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Βενεζουέλας.

Θυμάται ακόμα την στιγμή που η μάνα του τον... έκλαιγε. Ήταν τότε που οι γιατροί της είχαν καταστήσει σαφές πως ο γιος της δεν θα τα καταφέρει. Και πως είναι θέμα χρόνου ο ιός που εντοπίστηκε στον εγκέφαλό του να δημιουργήσει επιπλοκές, πιθανότατα ένα σοβαρό εγκεφαλικό, που θα αποβεί μοιραίο.

Τώρα, ο Πέρι Τζόουνς σκέφτεται την περιπέτειά του και γελά. Το ίδιο και η μητέρα του. Νίκησε τον θάνατο (κατά κάποιον τρόπο), διέψευσε για καλή του τύχη την επιστήμη και μάλιστα στα 32 του χρόνια όχι μόνο ζει και... βασιλεύει, αλλά παραμένει ενεργός μπασκετμπολίστας.

Ναι μεν το όνειρο του NBA έσβησε νωρίς, παρά το γεγονός ότι ήταν Draft Pick πρώτου γύρου το 2012 (Νο 28), έπαιξε τρεις σεζόν με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά μετά από αυτές δεν βρήκε εγγυημένο συμβόλαιο στον «μαγικό πλανήτη». Παραλίγο να συμβεί αυτό το 2016 στη Βοστώνη με τους Σέλτικς, αλλά τελικά δεν προέκυψε και από τότε ακολούθησε την πορεία ενός γυρολόγου.

Έπαιξε στην Ρωσία (Χίμκι), στην Τουρκία (Μπούρσασπορ), την Γερμανία (Βούρτζμπουργκ), στην Κίνα, στην Ταϊβάν, το Πουέρτο Ρίκο και μιας και είναι ζωντανός ακόμα παραμένει ενεργός και πρωταγωνιστής στα παρκέ του πρωταθλήματος της Βενεζουέλας.

«Νόμιζα πως είχα... πονόδοντο!»

Ο Πέρι Τζόουνς ήταν καλεσμένος στο podcast «Run Your Race» και εκεί αφηγήθηκε την περιπέτειά του. «Είχα έναν ιό που εξαπλώθηκε στον εγκέφαλό μου και όταν πήγα στον γιατρό και με εξέτασε που είπε πως έχω μία εβδομάδα ζωής. Άντε δέκα ημέρες». Και τότε ήταν η στιγμή που έπαθε... σοκ, καθώς εκείνος πήγε στο νοσοκομείο με έναν πόνο που θύμιζε πονόδοντο.

Οι γιατροί του είπαν πως «είμαι έτοιμος να πάθω θανατηφόρο εγκεφαλικό ή κάτι τέτοιο. Ήταν θέμα χρόνου, όπως μου είχαν πει, ένας θρόμβος από τον λαιμό μου να πάει στον εγκέφαλο. Μου είπαν να μην ανοίγω καν το στόμα μου», θυμήθηκε.

«Δεν έτρωγα, με το ζόρι έπινα νερό και έχασα πολλά κιλά. Γενικά ζουσα μία κόλαση. Η μητέρα μου ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Κάθε μέρα έκλαιγε, οι φίλοι μου ερχόντουσαν να με αποχαιρετήσουν». Τελικά, τον αποχαιρέτησαν, αλλά αυτός δεν... έφυγε από τη ζωή. Έφυγε από τις ΗΠΑ, μιας και πλέον αγωνίζεται στη Βενεζουέλα με τους Σπάρτανς Ντιστρίτο Κάπιταλ.