Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα μπάσκετ εκτός ΝΒΑ σύμφωνα με το περιοδικό Forbes

Σάσα Βεζένκοφ

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα μπάσκετ εκτός ΝΒΑ σύμφωνα με το περιοδικό Forbes

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:13 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:40 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός γνώρισε μεγάλη διάκριση από το γνωστό περιοδικό Forbes, καθώς εκτός των ομάδων του NBA είναι η καλύτερη ομάδα στο μπάσκετ τη φετινή σεζόν.

Η φετινή σεζόν για τον μπασκετικό Ολυμπιακό είναι ονειρική σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από το αήττητο στο ελληνικό πρωτάθλημα και την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Euroleague, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ έχει γνωρίσει διακρίσεις από όλα τα μέσα του κόσμου για τις φετινές της επιδόσεις. Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο του περιοδικού Forbes μπήκε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και ειδικότερα ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ο 27χρονος φόργουορντ έχει κάνει τη διαφορά στη Euroleague κι έχει μετατρέψει τον εαυτό του ως έναν από τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης, αν όχι ο κορυφαίος. Τη φετινή σεζόν σε 28,8 λεπτά ανά αγώνα, ο Βεζένκοφ έχει μέσο όρο 17,7 πόντους, 7,0 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ ανά παιχνίδι, σημειώνοντας ένα καταπληκτικό ποσοστό 66,5% στο σύνολο των προσπαθειών του. 

Όπως είναι λογικό, ο Βεζένκοφ είναι το φαβορί για το βραβείο του MVP της Euroleague στην κανονική διάρκεια. Η φετινή ανωτερότητα του Ολυμπιακού από τον «αιώνιο» αντίπαλο στην Ελλάδα έχει δώσει ισχυρό προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» για την κατάκτηση της Basket League, ενώ και στην Ευρώπη έχει αποδείξει πως μπορεί να κοιτάξει αντίπαλο κάθε δυναμικότητας στα μάτια.

Μπλοκ άουτ, δημιουργία και ο «τζόγος» του σφιχτού ροτέισον: Πώς ο Ολυμπιακός θα ψάξει τη ρελάνς στην Πόλη
EUROLEAGUE

23:55 - 01.05.2023

Μπλοκ άουτ, δημιουργία και ο «τζόγος» του σφιχτού ροτέισον: Πώς ο Ολυμπιακός θα ψάξει τη ρελάνς στην Πόλη

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τα παιχνίδια στην Πόλη με την Φενέρμπαχτσε και το Sportal σας παραθέτει τα κομμάτια του αγώνα στα οποία οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και του Σούπερ Καπ ήταν οι πρώτοι τίτλοι της ομάδας τη φετινή σεζόν, όμως το σύνολο του Μπαρτζώκα μας έχει αποδείξει ότι δεν θα σταματήσει εκεί. Το κλίμα στα αποδυτήρια, το κατάμεστο ΣΕΦ σχεδόν στα περισσότερα ματς και οι παίκτες που δίνουν το 100% στις αναμετρήσεις, «ανάγκασαν» το γνωστό περιοδικό να ετοιμάσει ένα αφιέρωμα για τους Πειραιώτες.

Σύμφωνα με τη Forbes, το «ερυθρόλευκο» σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η καλύτερη ομάδα μπάσκετ εκτός ΝΒΑ και οι απαιτήσεις για τη δύσκολη συνέχεια στην Ευρώπη είναι μεγάλες. Να θυμίσουμε, ο Ολυμπιακός είναι στο 1-1 στη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε και πλέον έχει μπροστά του δύο απαιτητικά παιχνίδια στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την πρόκριση στο Final-4 για δεύτερη σερί χρονιά.