Έπεσε μαχόμενο το Περιστέρι στη ματσάρα με τη Μούρθια
i

Κρις Κόφει / © INTIME

Έπεσε μαχόμενο το Περιστέρι στη ματσάρα με τη Μούρθια

Απόστολος Μαυράκης 21:35 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 09.10.2024

Το Περιστέρι κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Μούρθια και ηττήθηκε με το τελικό 76-81 για την δεύτερη αγωνιστική του FIBA Champions League.

Το Περιστέρι κατέβαλλε πολλές και δυνατές προσπάθειες προκειμένου να νικήσει την Μούρθια, ωστόσο οι Ισπανοί έφυγαν με το «ροζ φύλλο» από το «Ανδρέας Παπανδρέου». Οι παίκτες του κόουτς Λιμνιάτη είδαν τους Ισπανούς να μπαίνουν καλά στο παιχνίδι, ωστόσο με πολύ κόπο και δουλειά από την άμυνα, κατάφεραν μεθοδικά να μειώσουν και να βρεθούν σε απόσταση 7 πόντων από την Μούρθια στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η Μούρθια μπήκε πολύ δυναμικά και ανέπτυξε διψήφιες διαφορές, ωστόσο το Περιστέρι με μπροστάρηδες τους Πάτον (18π., 11 ρι. 5. ασίστ) και Έντι (17 πόντοι με 5/7 τρίποντα) κατάφερε ακόμα και να ισοφαρίσει. Στο τέλος ωστόσο η Μούρθια είχε περισσότερες λύσεις και κατάφερε να επικρατήσει με το 76-81.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μούρθια να δυσκολεύει το Περιστέρι. Ένας τρομερός Τζάρεντ Έντι των 9 πόντων, όλοι προερχόμενοι από το τρίποντο, κρατούσε την ομάδα του πολύ κοντά στο σκορ. Το πλήγμα ωστόσο ήταν πως το Περιστέρι χρειάστηκε να κάνει αρκετές φορές φάουλ, με τον Έντι να έχει ήδη 2 από την αρχή.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την Μούρθια μπροστα με μόλις 2 (22-24), με την ίδια ωστόσο να μην σουτάρει καλά από την βολή έχοντας 3/6. Από την άλλη το Περιστέρι είχε 4/5 τρίποντα, πράγμα που έκανε τον κόουτς Λιμνιάτη αισιοδόξο για την συνέχεια του ματς.

Ο Άρης ψάχνει στη Λιθουανία την πρώτη του νίκη στη σεζόν κόντρα στην ομάδα του Καλαϊτζάκη - Το Περιστέρι υποδέχεται τη Μούρθια για το BCL
EUROCUP

09:29 - 08.10.2024

Ο Άρης ψάχνει στη Λιθουανία την πρώτη του νίκη στη σεζόν κόντρα στην ομάδα του Καλαϊτζάκη - Το Περιστέρι υποδέχεται τη Μούρθια για το BCL

Η τρίτη αγωνιστική του Eurocup έστειλε τον Άρη, που έχει 0/5 στο ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς, στη Λιθουανία και το βράδυ της Τρίτης (8/10, 19:00, Νοvasports Prime) αντιμετωπίζει εκεί την Λιετκαμπέλις. Το Περιστέρι από την άλλη, είναι γηπεδούχο και στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Basketball Champions League φιλοξενεί την ισπανική Μούρθια.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μούρθια συνέχισε να προβληματίζει την άμυνα του Περιστερίου και πληγώνοντάς την είτε με φάουλ είτε με καλάθια, ανάγκασε τον Λιμνιάτη να καλέσει τάιμ-αουτ για πρώτη φορά στο παιχνίδι έπειτα από... 15 λεπτά παιχνιδιού.

Τα πράγματα ωστόσο δεν καλυτέρεψαν για τους Περιστεριώτες, καθώς μετά το τάιμ-άουτ η Μούρθια πήρε την πρώτη της διψήφια διαφορά (31-41), έχοντας μάλιστα 6 τρίποντα σε 10 προσπάθειες λίγο πριν την λήξη του δεκαλέπτου. Ο Πάτον παρόλα αυτά κατάφερε να μαζέψει την διαφορά για το Περιστέρι, μειώνοντας σε 35-41 λίγο πριν το ημίχρονο.

Το πρώτο μέρος βρήκε μπροστά την Μούρθια με 35-42, με τους Ισπανούς να έχουν μόλις 2 λάθη έναντι 8 του Περιστερίου. Από την άλλη οι Περιστεριώτες είχαν 23 ριμπάουντ έναντι 14 των Ισπανών, όμως τα 8 επιθετικά ριμπάουντ των πρώτων τους έδωσαν μόλις 4 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Περιστέρι μπήκε αλλαγμένο και με φοβερούς του Έντι και Πάτον, κατάφεραν να μειώσουν στα μέσα της περιόδου (47-53). Σα να μην έφτανε αυτό, οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη «έσφιξαν» την άμυνά τους και ανάγκασαν την Μούρθια σε λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκαν. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο 15-7 επιμέρους σερί του Περιστερίου στα τελευταία 6 λεπτά του δεκαλέπτου, το οποίο έκανε το 55-58 της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με... διαγωνισμό τριπόντων και 6 τρίποντα στα πρώτα 3 λεπτά (3 το Περιστέρι, 3 η Μούρθια) και το Περιστέρι να ισοφαρίζει στο 61-όλα. Παρόλα αυτά, η Μούρθια δεν έλεγε να αφήσει το προβάδισμά της και ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού, σε συνδυασμό με κάποιες ευκαιρίες που άφησε ανεκμετάλλευτες, οδήγησαν τους Ισπανούς στη νίκη με 74-81.

MVP

Ο Ντίλαν Ένις. Έκανε τα πάντα στο παρκέ έχοντας 11 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 25 λεπτά συμμετοχής. Κάθε φορά που βρισκόταν στο παρκέ ανέβαινε και η υπόλοιπη ομάδα.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Τα πολλά λάθη του Περιστερίου στο πρώτο ημίχρονο (8) έκαναν ζημιά στην ομάδα του κόουτς Λιμνιάτη, αφού έδωσαν στην Μούρθια 13 πόντους. Ακόμα, η κακή αρχή του Περιστερίου στην τρίτη περίοδο έδωσε το δικαίωμα στην Μούρθια να αναπτύξει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας, το οποίο ακόμα και αν «άγγιξε» το Περιστέρι, δεν κατάφερε να το περάσει.

Η επόμενη αγωνιστική

Το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει για την 3η αγωνιστική του FIBA Champions League την Μανίσα την Τρίτη 22/10 και ώρα 19:00. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μούρθια θα υποδεχτεί την ίδια ημέρα την FMP στις 21:30.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-24, 35-42, 55-58, 76-81.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Λιμνιάτης): Πάτον 18 (1), Έντι 17 (5), Πάπας 14 (4), Χάρις (1), Κόφει 6, Πουλιανίτης 4, Ζούγρης 4, Κάρμπερι 2, Αβδάλας 2, Παπαγεωργίου, Τσουργιάννης.

ΜΟΥΡΘΙΑ (Αλόνσο): Κοπέιν 14 (3), Ένις 11 (2), Σαντ-Ρος 11 (3), Χάκανσον 11 (2), Τοντόροβιτς 11, Ρ. Κούρουκς 10, Ράντεμπο 5 (1), Μπίργκαντερ 5, Μπροντζιανσκι 3, Ντιάνιε, Α. Κούρουκς, Γκαρσία.

Τα highlights του παιχνιδιού