Παρελθόν ο Φρανίσκο από το Περιστέρι (vid)

Σιλβέν Φρανσίσκο

i

© Intime

Παρελθόν ο Φρανίσκο από το Περιστέρι (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:03 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 14.08.2024

Μετά από μία σπουδαία χρονιά με το Περιστέρι ο Σιλβέν Φρανσίσκο αποχωρεί από την ομάδα και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που δεν αποκλείεται να ανήκει στο επίπεδο της Euroleague.

Το Περιστέρι έκανε μεγάλη αίσθηση τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Και οι ομαδικές επιτυχίες προφανώς είχαν και κάποια πρόσωπα που έσπρωξαν την κατάσταση προς αυτές. Μέσα στο παρκέ, ο πιο σημαντικός λόγος της σπουδαίας πορείας, της συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου και την κατάληψη της τρίτης θέσης στη Basket League, έπαιξε ο Σιλβέν Φρανσίσκο

Ο 26χρονος Γάλλος γκαρντ, γεννημένος στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, έκανε μία σπουδαία χρονιά και σε προσωπικό επίπεδο αναμένεται να την εξαργυρώσει με ένα νέο συμβόλαιο, πιθανότατα σε ομάδα της Euroleague. 

Προς το παρόν πάντως, το Περιστέρι αποχαιρέτησε τον Φρανσίσκο, του ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του. «Οργανωτής εντός των τεσσάρων γραμμών, οργανωτής και στην κερκίδα! Σιλβέιν Φρανσίσκο σε ευχαριστούμε θερμά για όλες τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε μαζί και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στην καριέρα σου. Να είναι γεμάτη επιτυχίες», έγραψαν οι «κυανοκίτρινοι» στην επίσημη ανακοίνωσή τους. 

Μάλιστα, ο Φρανσίσκο μετά τις εμφανίσεις του με το Περιστέρι, όχι μόνο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων στην Ευρώπη, αλλά επιλέχθηκε και από τον προπονητή της Εθνικής Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. 

Ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης, έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό χωρίς τον Φρανσίσκο, τον Ντένμοντ, αλλά και τον Δημήτρη Μωραϊτη, ο οποίος πήγε στον Παναθηναϊκό και έχουν αποκτηθεί ήδη ο Κένι Ουίλιαμς από την ΑΕΚ, ο Τζέιλεν Χαντς από τον ΠΑΟΚ, ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ από τον Άρη και ο Τζο Ράγκλαντ της ισραηλινής Χάποελ Χολόν.