Με «καυτό» Έντο και... όργια του 18χρονου Αβδάλα στο φινάλε, το Περιστέρι «δάμασε» τους Πάνθηρες

Με «καυτό» Έντο και... όργια του 18χρονου Αβδάλα στο φινάλε, το Περιστέρι «δάμασε» τους Πάνθηρες

Νίκος Καλαμπάκας 22:16 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:26 - 13.10.2024

Το Περιστέρι τα... χρειάστηκε, όμως τελικά επικράτησε του Πανιωνίου στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» με σκορ 82-72 και πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή Stoiximan Basket League. Πρώτος σκόρερ ο Έντι με 24 πόντους, εξαιρετικό ματς από τον Αβδάλα που έγινε ο παράγοντας X όταν το ματς πήγε να στραβώσει και σημείωσε 10 πόντους για να φέρει τη νίκη στην ομάδα του.

Ένα ματς που πήγε να εξελιχθεί σε θρίλερ, τελικά ήρθε στα μέτρα του Περιστερίου, αφού αν και ο Πανιώνιος φάνηκε απειλητικός στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να γίνουν απόλυτα αφεντικά στο τελευταίο 4λεπτο και να επικρατήσουν τελικά με σκορ 82-72. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Έντι που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 πόντους!

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Τζάρελ Έντι να είναι... σεληνιασμένος και να βλέπει το καλάθι... βαρέλι. Ο Αμερικάνος του Περιστερίου είχε στην πρώτη περίοδο 16 πόντους, ήταν αλάνθαστος και είχε πάρει την ομάδα του από το χεράκι προκειμένου να την οδηγήσει στη νίκη.

Στο 10ο λεπτό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 33-16 και έδειχναν απόλυτο φαβορί ώστε να φτάσουν σε μια εύκολη νίκη.

Ο Πανιώνιος αν και νέα ομάδα στην κατηγορία, δεν έδειξε διάθεση να παραδοθεί. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήθελε να κλείσει την ψαλίδα, προσπάθησε να είναι πιο συγκεντρωμένη, ωστόσο αν και... περιόρισε τη ζημιά, δεν είχε καταφέρει στο ημίχρονο να ρίξει τη δδιαφορά σε μονοψήφιο αριθμό και πήγε στα αποδυτήρια στο -13 (53-40).

Ο Πανιώνιος πλέον είχε ρχίσει να ρολάρει, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ενθουσιασμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και όσο περνούσε η ώρα, η διαφορά ροκανιζόταν.

Ο Πανιώνιος πέρασε μπροστά στο σκορ 3 λεπτά πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου (58-59) και κάπου εκεί το ματς πήρε... φωτιά! Οι «πάνθηρες» στο 30' προηγούνταν με 62-61 και έβαζαν δύσκολα στους γηπεδούχους που φαίνονταν «μουδιασμένοι» στην αντεπίθεση των αντιπάλων τους.

Το Περιστέρι απειλήθηκε σοβαρά, έβλεπε μέχρι το 35' τον Πανιώνιο να είναι γερά στο ματς, όμως με αντεπίθεση διαρκείας οι γηπεδούχοι έφεραν ξανά τον αγώνα στα μέτρα τους με τον Αβδάλα που έκανε... όργια και τελικά επικράτησαν με 82-72.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 33-16, 53-40, 61-62, 82-72