Περιστέρι και Προμηθέας... εισβάλουν στα ευρωπαϊκά εδάφη του BCL - Ο Άρης ψάχνει την πρώτη του νίκη στο EuroCup
i

Βασίλης Τολιόπουλος / © IMAGO

Περιστέρι και Προμηθέας... εισβάλουν στα ευρωπαϊκά εδάφη του BCL - Ο Άρης ψάχνει την πρώτη του νίκη στο EuroCup

Η αρχή έγινε την Δευτέρα, αλλά σήμερα Τρίτη (2/10), μία μέρα πριν το πρώτο τζάμπολ της Euroleague, τρεις ακόμα ελληνικές ομάδες έχουν υποχρεώσεις στις ευρωπαϊκές τους διοργανώσεις. Στο Basketball Champions League o Προμηθέας φιλοξενεί την Νίμπουργκ (19:00) και το Περιστέρι αντιμετωπίζει εκτός έδρας την FMP (21:00), ενώ στο EuroCup o Άρης παίζει στη Θεσσαλονίκη με την Τουρκ Τέλεκομ (20:00).

Μία μέρα μετά τη σπουδαία νίκη της ΑΕΚ στην πρεμιέρα του Basketball Champions League, που συνδυάστηκε βέβαια και με την ήττα του Κολοσσού από την, κατά πως όλα δείχνουν, ανερχόμενη δύναμη στη Γαλλία, Σαν Κεντέν, σειρά έχουν τρεις ακόμα από τις συνολικά εννέα ελληνικές ομάδες που μετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κι αφού την Δευτέρα έγινε η αρχή, ενώ την Τετάρτη (3/10) ξεκινάει η δράση της Euroleague με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να βρίσκονται στο επίκεντρο ολόκληρης της Ευρώπης, σήμερα Τρίτη (2/10) ο Προμηθέας ως οικοδεσπότης στην Πάτρα αντιμετωπίζει την τσέχικη Νίμπουργκ (19:00, Cosmote Sports 5), ενώ το Περιστέρι βρίσκεται ήδη στο Βελιγράδι και θα αναμετρηθεί με την σέρβικη FMP (21:00, Cosmote Sports 4).

O Προμηθέας βρίσκεται στο Group D του BCL, ενώ πέραν της σημερινής του αντιπάλου (Βιμπουργκ) δέχεται τον ανταγωνισμό της τούρκικης Γαλαρασαράι και της γερμανικής Ράχτα Βέχτα, σε έναν από τους πολλούς αμφίρροπους και δυναμικούς ομίλους της διοργάνωσης της FIBA.

H AEK, που νίκησε την Μακάμπι Ιρόνι Ραμάτ στην πρεμιέρα του Group E, έχει επίσης μαζί της στον όμιλο την Ρίγα, που νίκησε την πρώτη αγωνιστική την Βόννη, ενώ ο Κολοσσός στο Group C έχει να παίξει ακόμα με την πρωταθλήτρια της διοργάνωσης, Τενερίφη και την δυνατή Καρσίγιακα.

Ο Άρης θέλει να... απαντήσει στο EuroCup μετά την ήττα της πρεμιέρας

Εγκαταλείποντας το FIBA Basketball Champions League, η τρίτη και τελευταία δράση ελληνικής ομάδας για την Τρίτη (2 Οκτωβρίου) εστιάζεται στην δεύτερη διοργάνωση της EuroLeague Basketball, που τιτλοφορείται ως EuroCup. Και στο πρόγραμμα που εντάσσεται στην δεύτερη αγωνιστική του θεσμού. Έτσι, ο Άρης εμφανίζεται για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον στο ημερήσιο πρόγραμμά αλλά και για να βρει την πρώτη του νίκη -μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Βενέτσια.

Οι «κιτρινόμαυροι» του Βορρά θα υποδεχθούν την Τουρκ Τέλεκομ από την Άγκυρα (2/9, 20:00, Nova Sports Prime), μία από τις φιλόδοξες ομάδες της διοργάνωσης, με μεγάλες βλέψεις. Επίσης, στον όμιλο του Άρη (Group B) βρίσκεται η Βαλένθια, που πέρσι έπαιζε στην Euroleague και η γαλλική Μπουργκ που είναι η περσινή τροπαιούχος.