Το Περιστέρι βράβευσε τον Φάνη Χριστοδούλου (pic)

Η Σοφία Κλιγκοπούλου βραβεύει τον Φάνη Χριστοδούλου (20/9/2024)

i

©Peristeri BC / X

Το Περιστέρι βράβευσε τον Φάνη Χριστοδούλου (pic)

Απόστολος Μαυράκης 18:35 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:46 - 21.09.2024

Η ΚΑΕ Περιστέρι Domino's βράβευσε τον Φάνη Χριστοδούλου στον φιλικό της αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο.

Το Περιστέρι διοργανώνει το πέμπτο τουρνουά «Νίκος Φάσουρας», για το τριήμερο 20-21-22 Σεπτεμβρίου. Στην πρεμιέρα της εν λόγω φιλικής διοργάνωσης, το Περιστέρι αντιμετώπισε την ομάδα του Πανιωνίου, από την οποία ηττήθηκε με το οριακότατο 73-74.

Παρών στο εν λόγω παιχνίδι ήταν και ο πάλαι πότε διεθνής μπασκετμπολίστας του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού, Φάνης Χριστοδούλου. Η ΚΑΕ Περιστέρι μέσω της team manager της, Σοφία Κλιγκοπούλου, απένειμε σχετική τιμητική πλακέτα στον -όπως είναι το ψευδώνυμό του- «Μπέμπη» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Χριστοδούλου ξεκίνησε να αγωνίζεται από το 1983 στην ομάδα του Πανιωνίου και έμελλε να μείνει στον σύλλογο για 14 συναπτά έτη. Έκλεισε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό την σεζόν 1997-1998, στην οποία μάλιστα κατέκτησε το μοναδικό του πρωτάθλημα Ελλάδος. Ο ίδιος βέβαια, αποτέλεσε και μέλος της ιστορικής «χρυσής» ομάδας του 1987, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το τουρνουά, μετά και την οριακή ήττα του από τον Πανιώνιο με 73-74 στην πρεμιέρα του, το Περιστέρι αντιμετωπίζει αύριο Κυριακή 22/9 την ΑΕΚ για το τελευταίο ματς της διοργάνωσης. Νωρίτερα, το Σάββατο 21/9 και ώρα 19:00, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο, με τους κυανέρυθρους να επιδιώκουν να κάνουν το «απόλυτο» στην διοργάνωση.

Υπενθυμίζουμε πως το τουρνουά, διοργανώνεται από το Περιστέρι στην μνήμη του πάλαι πότε παίκτη του, Νίκο Φάσουρα. Ο ίδιος, ύψους 2,11 μέτρων, αγωνίστηκε για 12 συνεχόμενα χρόνια στην ομάδα του Περιστερίου, ενώ κατάφερε να αγωνιστεί και με το εθνόσημο. Ο Φάσουρας έφυγε νωρίς από την ζωή σε ηλικία μόλις 42 χρονών, στις 16 Οκτωβρίου του 2010.

Η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Περιστέρι Domino's

«Η Κ.Α.Ε. Περιστέρι Domino's σέβεται και τιμά τους ανθρώπους που βοήθησαν στην εξέλιξη του αθλήματος. Γι' αυτό, στον χθεσινό φιλικό αγώνα με αντίπαλο τον Πανιώνιο, τιμήθηκε δια χειρός της Team Manager του συλλόγου, Σοφίας Κλιγκοπούλου, ο "μπέμπης" του ελληνικού μπάσκετ, Φάνης Χριστοδούλου!».