Τολμηρή δήλωση από τον Πέρκινς: «Ο Λέοναρντ είναι ο καλύτερος παίκτης χωρίς βραβείο MVP στην ιστορία»

Τολμηρή δήλωση από τον Πέρκινς: «Ο Λέοναρντ είναι ο καλύτερος παίκτης χωρίς βραβείο MVP στην ιστορία»

Απόστολος Μαυράκης 23:38 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:45 - 18.09.2024

Ο παλαίμαχος πλέον NBAer, Κέντρικ Πέρκινς, προχώρησε μια δήλωση που θα συζητηθεί, υποστηρίζοντας πως ο Καουάι Λέοναρντ είναι ο καλύτερο παίκτης στην ιστορία του NBA χωρίς να έχει ποτέ αναδειχθεί MVP.

Ο εκκεντρικός αναλυτής και πάλαι πότε παίκτης του NBA, Κέντρικ Πέρκινς, στην εκπομπή NBA Today του ESPN, προέβη σε μια ενδιαφέρουσα δήλωση. Ο ίδιος πιστεύει πως ο Καουάι Λέοναρντ είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του NBA, ο οποίος δεν έχει ποτέ κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος.

Ο ίδιος συγκεκριμένα δήλωσε: «Θα πω τον Καουάι Λέοναρντ. Τον Κουάι Λέναρντ-Τζόρνταν. Έχει κάνει από τα καλύτερα σερί playoff στην ιστορία του NBA. Μετά αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις. Έκανε έναν από τους καλύτερους παίκτες της ιστορίας, τον Λεμπρόν Τζέιμς, να τα παρατήσει, ιδίως όσο ο Καουάι βρισκόταν στο Σαν Αντόνιο».

Ο Λέοναρντ έχει βρεθεί πολύ κοντά στο να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο του MVP δύο χρονιές. Η μια ήταν το 2016, όπου τότε τερμάτισε δεύτερος κάτω από τον ομόφωνα back-to-back MVP, Στεφ Κάρι. Την επόμενη χρονιά, ήταν πάλι στην κουβέντα για τον κορυφαίο του πρωταθλήματος, ωστόσο τότε είχε να τα «βάλει» με τον... «εξωγήινο» Ράσελ Γουέστμπρουκ, που προερχόταν από την ιστορική σεζόν έχοντας triple-double στους μέσους όρους του σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

Πάντως τα... ράφια του Λέοναρντ δεν είναι άδεια, καθώς ο ίδιος έχει βγει MVP, απλώς τελικών. Αυτό μάλιστα έχει γίνει και τις δυο φορές που έχει σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο του NBA, μια δηλαδή με τους Σπερς το 2014 και άλλη μια με τους Ράπτορς το 2019. Ακόμη, έχει ανακηρυχθεί επίσης δυο φορές κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος σε δυο συναπτές μάλιστα χρονιές (2015, 2016), ενώ έχει συμμετάσχει και στο All-Star Game της λίγκας 6 συνολικά φορές (2016, 2017, 2019, 2020 και 2021)

Την περσινή σεζόν με τους Λος Άντζελες Κλίπερς, ο Λέοναρντ σε 68 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας είχε μέσο όρο 23,7 πόντους, 6,1 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ σουτάροντας συνολικά με ποσοστό 52,5% εντός πεδιάς. Την νέα χρονιά, ο ίδιος θα έχει στο πλευρό του ξανά τους Χάρντεν και Ζίζιτς, ενώ την παρέα τους θα πλαισιώσει και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, που πέρσι αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ και επιδιώκει πλέον να επιστρέψει ομαλά στο NBA.

Πέρα από τον Λέοναρντ βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι σπουδαίοι παίκτες από τον «μαγικό κόσμο» που ποτέ δεν κατάφεραν να αναδειχθούν MVP. Ένας από αυτούς είναι το «logo» του πρωταθλήματος, Jerry West, ο οποίος στις 12 Ιουνίου του περασμένου καλοκαιριού έφυγε από την ζωή. Άλλα παραδείγματα αποτελούν οι Σκότι Πίπεν, Ντουέιν Ουέιντ, Καρμέλο Άντονι και ο πρώην πράσινος, Ντομινίκ Ουίλκινς, ενώ κάποιοι ενεργοί ακόμη παίκτες που κατά πολλούς θα μπορούσαν να είχε βγει MVP, είναι οι Κρις Πολ και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Φυσικά και μια τέτοια κουβέντα μπορεί να... «γεννήσει» άπειρες απόψεις και να φέρει στην συζήτηση διάφορα ονόματα, ωστόσο η δήλωση του Πέρκινς, αν και απόλυτη, είναι σίγουρα βάσιμη. Ο Λέοναρντ είναι από τους καλύτερους two-way παίκτες που έχουμε δει να αγωνίζεται στο NBA και η επιρροή που έχει στις ομάδες του είναι κάτι παραπάνω από φανερή.

Ο ίδιος βρίσκεται στην ηλικία των 33 πλέον και φαίνεται πως ακόμη μπορεί να ανταγωνιστεί σε υψηλά επίπεδα. Μόνο αρνητικό της όλης υπόθεσης «Καουάι» είναι η επιρρέπειά του σε τραυματισμούς, οι οποίοι τον έχουν αφήσει νοκ-άουτ αρκετές φορές.