Αποχωρεί από την Σερβία ο Σβέτισλαβ Πέσιτς

Φωτ. IMAGO

Αποχωρεί από την Σερβία ο Σβέτισλαβ Πέσιτς

Απόστολος Μαυράκης 15:37 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 10.09.2024

Σύμφωνα με το σερβικό μέσο SportKlub, η εθνική ομάδα μπάσκετ της Σερβίας και ο προπονητής της, Σβέτισλαβ Πέσιτς, θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.

Υπό τις οδηγίες το Σβέτισλαβ Πέσιτς, η Σερβία κατέκτησε ένα αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2023 και ένα χάλκινο το περασμένο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος φαινόταν πως θα παρέμενε στο πάγκο της Σερβίας για να καθοδηγήσει την ομάδα στο ταξίδι της για το Ευρωμπάσκετ του 2025, παρόλα αυτά κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα συμβεί, καθώς σύμφωνα με το SportKlub ο 75χρονος δεν θα συνεχίσει την θητεία του εκεί.

Ο Πέσιτς θεωρείται ένας θρυλικός κόουτς, αφού έχει διακριθεί ουκ ολίγες φορές στην καριέρα του. Ενδεικτικά, έχει κατακτήσει μια Euroleague το 2003 με την Μπαρτσελόνα, ένα Ευρωμπάσκετ με την Γερμανία κι ένα με την Γιουγκοσλαβία, ενώ έχει «σηκώσει» και το Παγκόσμιο επίσης με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, το 2002.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μάλιστα σε ένα σημείο που, όπως αναφέρει και η SportKlub, υπάρχει αναστάτωση στην σερβική ομοσπονδία μετά και την παραίτηση του Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς. Την θέση του αναμένεται να αναλάβει ο Μάρκο Κέσελι, πάλαι πότε παίκτης του Ολυμπιακού και πλέον Υφυπουργός Αθλητισμού στην Σερβία.

Όσον αφορά την πορεία τους στα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2025, οι Σέρβοι είναι πρώτοι στον όμιλό τους με 2-0, η Φινλανδία και η Δανία είναι από κάτω τους με 1-1 ρεκόρ έκαστη και η Γεωργία ουραγός με 0-2. Στις 21 Νοεμβρίου αγωνίζονται στην Δανία και στις 24 στην έδρα τους, ξανά με την Δανία, αυτή την φορά ωστόσο όπως φαίνεται υπό τις οδηγίες διαφορετικού προπονητή.