Με Πέσιτς στο «τιμόνι» η Σερβία και στο Ευρωμπάσκετ!

Σβέτισλαβ Πέσιτς

i

© IMAGO

Με Πέσιτς στο «τιμόνι» η Σερβία και στο Ευρωμπάσκετ!

Γιάννης Πάλλας 18:10 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:13 - 17.10.2024

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νεμπόισα Τσόβιτς φαίνεται πως τον έπεισε να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μέχρι το Ευρωμπάσκετ 2025

Παρότι αρχικά φαίνονταν ανένδοτος και δεν έκανε πίσω στο θέμα της απόφασης του να αποχωρήσει από την Εθνική Σερβίας ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, όμως μια συνάντηση του με το νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νεμπόισα Τσόβιτς έδωσε τη λύση.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ από τη Σερβία ο Σβέτισλαβ Πέσιτς θα παραμείνει στην Εθνική ομάδα μέχρι το Ευρωμπάσκετ 2025 μετά τη συμφωνία του με τη νέα ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας.

Μπορεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ο ίδιος ο 75χρονος τεχνικός να έκλεινε κάθε συζήτηση για την παραμονή του στο «τιμόνι» της Εθνικής Σερβίας, όμως φαίνεται πως ο Τσόβιτς είχε τον τρόπο του και τον έπεισε να παρατείνει την αποχώρηση του!

Μάλιστα και οι περισσότεροι από τους κορυφαίους παίκτες της Σερβίας βγήκαν δημόσια και τοποθετήθηκαν υπέρ της παραμονής του Πέσιτς, όμως εκείνος έδειχνε να το έχει πάρει απόφαση.

Τελικά, ο νέος πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας και άλλοτε του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς συμφώνησε με τον 75χρονο τεχνικό, ο οποίος θα ηγηθεί της προσπάθειας στο Ευρωμπάσκετ του 2025, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα σερβικά Μέσα.

Το ρεπορτάζ του Meridian Sport αναφέρει πως ο Νεμπόισα Τσόβιτς είχε δύο εναλλακτικές σε περίπτωση που δεν έπειθε τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, αλλά τελικά από τη στιγμή που συμφώνησε ο επιτυχημένος τεχνικός δεν χρειάστηκε να πάει σε κανένα εναλλακτικό πλάνο.