Πέθανε κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο 17χρονος ανερχόμενος σταρ από την Αλαμπάμα (vid)

Πέθανε κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο 17χρονος ανερχόμενος σταρ από την Αλαμπάμα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 22:58 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 14.08.2024

Ο Κάλεμπ Ουάιτ ήταν ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του γυμνασιακού πρωταθλήματος. Μόνο που η ζωή του ολοκληρώθηκε πριν καν ενηλικιωθεί. Ο 17χρονος έπεσε αναίσθητος κατά τη διάρκεια της προπόνησης του White Pinson Valley School και διαπιστώθηκε μονομιάς ο θάνατός του.

Το σώμα του κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και ο Κάλεμπ Ουάιτ έπεσε στο παρκέ αναίσθητος. Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά. Σε ηλικία 17 ετών ένας από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς μπασκετμπολίστες του γυμνασιακού πρωταθλήματος έχασε ξαφνικά τη ζωή του και ολόκληρη η πολιτεία της Αλαμπάμα, προσπαθεί να συνέλθει από την απώλεια. 

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τη στιγμή που ο μεγάλος γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Μπρόνι έπαθε ανακοπή κατά τη διάρκεια της προπόνησης του Κολεγίου του (Σάουθερν Καλιφόρνια), αλλά για καλή του τύχη οι γιατροί τον επανέφεραν και έπειτα από ολιγοήμερη παραμονή στο νοσοκομείο πήρε εξιτήριο. Ο Ουάιτ όμως, δεν ήταν το ίδιο τυχερός. 

Την τελευταία σεζόν της ζωής του ο νεαρός αθλητής είχε 20,9 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ ανά αγώνα, ήταν ίσως ο καλύτερος γκαρντ της πολιτείας και ένας από τους παίκτες που αναμενόταν να δελεάσει τα μεγαλύτερα Κολέγια της χώρας. Αυτό δυστυχώς δεν θα συμβεί ποτέ! 

Το σχολείο του αφού πρώτα συλλυπήθηκε, θύμισε στους πάντες με ανακοίνωσή του πως «ο Κάλεμπ ήταν ένας μαθητής υπόδειγμα, πολύ σεβαστός απ' όλους, με υψηλό δείκτη ευφυΐα, ένα παιδί... πρότυπο και εκπληκτικός μπασκετμπολίστας. Ήταν ο 25ος καλύτερος πόιντ γκαρντ σε όλη τη χώρα και ο Νο 2 στην πολιτεία της Αλαμπάμα».

Tags: