Πέθανε ο Λουντοβίκ Βατί, θρήνος στη Γαλλία για τον 34χρονο πρώην διεθνή αθλητή

Πέθανε ο Λουντοβίκ Βατί, θρήνος στη Γαλλία για τον 34χρονο πρώην διεθνή αθλητή

Γιώργος Γαβριλάκης 18:44 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 14.08.2024

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ερασιτεχνικής Τουλούζ, ο πάλαι ποτέ ανερχόμενος Γάλλος αθλητής, Λουντοβίκ Βατί, υπέστη ανακοπή καρδιάς, έμεινε μερικές μέρες σε κωματώδη κατάσταση στην εντατική και το μεσημέρι της Παρασκευής (1/9) άφησε την τελευταία του πνοή.

Εδώ και αρκετό καιρό διαδοχικές δυσάρεστες ειδήσεις για θανάτους νεαρών αθλητών έχουν προκαλέσει θλίψη. Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν ανθρώπους από τις ΗΠΑ, ενώ τώρα από την Γαλλία ήρθε μία ακόμα αναπάντεχη απώλεια. Ο Λουντοβίκ Βατί, υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Τουλούζ, ομάδα που συμμετέχει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας και ο 24χρονος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Έμεινε στην εντατική μερικές μέρες, έδωσε μάχη για τη ζωή του, αλλά το μεσημέρι της Παρασκευής (1/9) άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ο Βατί είχε ξεκινήσει την καριέρα του με μεγάλες περγαμηνές, είχε αγωνιστεί στην Ορτέζ, την Ορλεάν, την Γκραβλίν, ενώ είχε και έξι συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας. Πριν από δέκα χρόνια, στα 24 του, είχε εγκαταλείψει την σταδιοδρομία του στο υψηλό επίπεδο, λόγω ενός προβλήματος με την καρδιά του. Παρόλα αυτά κι αφού οι γιατροί του το είχαν επιτρέψει, συνέχισε να αγωνίζεται στις «μικρές» κατηγορίες. 

Ο θάνατός του δεν έχει συνδεθεί (ακόμα τουλάχιστον) με το ιατρικό του ιστορικό, παρόλα αυτά η ουσία είναι η θλίψη και η απώλεια ενός νεαρού ανθρώπου και η διαδοχικές άσχημες ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Δεν έχουν περάσει άλλωστε, πολλές μέρες από τον θάνατο του Ρέτζι Τσίνεϊ σε ηλικία 23 ετών κι ενώ επίσης ο Αμερικανός έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια προπόνησης. 

Η καρδιά του Μπρόνι Τζέιμς είναι γερή - Θα αναρρώσει πλήρως και σύντομα θα ξεκινήσει ξανά να παίζει μπάσκετ
NBA

09:29 - 26.08.2023

Η καρδιά του Μπρόνι Τζέιμς είναι γερή - Θα αναρρώσει πλήρως και σύντομα θα ξεκινήσει ξανά να παίζει μπάσκετ

Ένα μήνα μετά την τρομακτική περιπέτειά του, ο πρωτότοκος γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μπρόνι, ενημερώθηκε από τους γιατρούς πως η καρδιακή προσβολή που υπέστη αφορούσε ένα εκ γενετής πρόβλημα, αλλά είναι πλήρως θεραπεύσιμο και σύντομα θα είναι σε θέση να πατήσει και πάλι το παρκέ!

Στις αρχές του Αυγούστου ένα (επίσης) ξαφνικό πρόβλημα στην καρδιά, οδήγησε στον θάνατο και τον 17χρονο σταρ των highschool της Αλαμπάμα, Κάλεμπ Ουάιτ

Tags: