Ο Μπαρτζώκας έστειλε το μήνυμα στον Πετρούσεφ

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Ο Μπαρτζώκας έστειλε το μήνυμα στον Πετρούσεφ

Παναγιώτης Ραμαντάνης 17:08 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 20.10.2024

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα παραμείνει κανονικά παίκτης του ρόστερ της ομάδας, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας με την απόφασή του να τον αποκλείσει από το πρωτάθλημα του έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Μια ήττα από την Εφές και ειδικότερα μέσα στην Κωνσταντινούπολη δεν συνιστά κάποια καταστροφή για τον Ολυμπιακό, ειδικότερα στην οικονομία μιας regular season της Euroleague που έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά της.

Μυϊκό πρόβλημα για τον Εβάν Φουρνιέ - Αλλαγή ξένου στον Ολυμπιακό: Μέσα ο Μιλουτίνοφ, έξω ο Πετρούσεφ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:38 - 20.10.2024

Μυϊκό πρόβλημα για τον Εβάν Φουρνιέ - Αλλαγή ξένου στον Ολυμπιακό: Μέσα ο Μιλουτίνοφ, έξω ο Πετρούσεφ

O Ολυμπιακός την Δευτέρα (21/10) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Καρδίτσα και στο ματς της 3ης αγωνιστικής στην Stoiximan GBL δεν θα αγωνιστεί ο Εβάν Φουρνιέ λόγω ενοχλήσεων στον γλουτιαίο μυ. Επίσης, ο κόουτς Μπαρτζώκας έβγαλε από το ρόστερ στις εγχώριες διοργανώσεις τον Φιλίπ Πετρούσεφ και ενεργοποίησε τον Νικολα Μιλουτίνοφ.

Ωστόσο, αυτό που έχει… πειράξει πολύ τα ενδότερα των Πειραιωτών είναι ότι χάθηκε ουσιαστικά ένα δικό τους ματς, στο οποίο βρέθηκαν μπροστά μέχρι και με 15 πόντους, ενώ ήταν είχαν την πρωτοπορία στο σκορ για περίπου 38 λεπτά στην αναμέτρηση. Επιπλέον, τη στιγμή που πολλοί παίκτες ξεχώρισαν με την απόδοσή τους, ένας ήταν αυτός που αποτέλεσε έως και «παραφωνία» όχι τόσο για την απόδοσή του, όσο για τη (μη) προσπάθειά του στο παρκέ στα περίπου επτά λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο λόγος για τον Φιλίπ Πετρούσεφ, που όσο αγωνίστηκε ήταν αρκετά… νωχελικός, γεγονός που δεν ταιριάζει στον τρόπο που αγωνίζεται ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσαν δύο χαμένα λέι-απ... προπόνησης, που μάλιστα τη στιγμή που χάθηκαν θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κρατήσει σε μια διαφορά ασφαλείας τους Τούρκους.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Σέρβος αυτή τη στιγμή δεν είναι χαρούμενος με τον ρόλο του στον Ολυμπιακό, δεν είναι ικανοποιημένος από τον χρόνο συμμετοχής του και νιώθει σαν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι που είχε εκφράσει ακόμα και δημόσια το καλοκαίρι, ότι δεν θα έχει την παρουσία που ο ίδιος θα ήθελε.

Για την ιστορία, ο Πετρούσεφ στα τέσσερα ματς της Euroleague έχει αγωνιστεί 18 λεπτά με τη Φενέρ, 11:37 κόντρα στη Ζαλγκιρις, 6:33 κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και 7:17 με την Εφές στην Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός παρά το δεδομένο ενδιαφέρον του Ερυθρού Αστέρα, έχει τονίσει ότι δεν αποχωρεί κανείς από το ρόστερ, υπολογίζονται όλοι και ότι ο καθένας ξεχωριστά θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο σε μια σεζόν με πάρα πολλούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό, βέβαια, για τον Γιώργο Μπαρτζώκα δεν σημαίνει ότι θα υποκύψει στα παράπονα του οποιουδήποτε παίκτη και εν προκειμένω του Φιλίπ Πετρούσεφ.

Ο Έλληνας προπονητής είναι ξεκάθαρος ότι ο καθένας πρέπει να κερδίζει τα λεπτά του μέσω της αγωνιστικής του απόδοσης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Σακίλ ΜακΚίσικ, που έμεινε εκτός ρόστερ ελληνικών διοργανώσεων, αλλά αντί να… ξενερώσει, εκείνος εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος και βελτιωμένος, έχοντας να ανταγωνιστεί μια περιφέρεια που προκαλεί «ζάλη» με Ουόκαπ, Φουρνιέ, Ουίλιαμς-Γκος, Βιλντόζα, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκη, ενώ στο «3» που παίζει και ο «Σακ» κατεβαίνει και ο Πίτερς.

Εξαίρεση δεν αποτελεί, φυσικά, ο Φιλίπ Πετρούσεφ και μέσω της απόφασης του Γιώργου Μπαρτζώκα να τον στείλει «εκτός» από τις ελληνικές διοργανώσεις, του έστειλε το μήνυμα ότι ο χρόνος κερδίζεται εντός παρκέ κι όχι με παράπονα και… μούτρα.