Ο Μπολομπόι επαναφέρει άμεσα το θέμα «Πετρούσεφ» στον Ερυθρό Αστέρα!

Φιλίπ Πετρούσεφ

i

© Intime

Ο Μπολομπόι επαναφέρει άμεσα το θέμα «Πετρούσεφ» στον Ερυθρό Αστέρα!

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας - Φιλίπ Πετρούσεφ - Τζοέλ Μπολομπόι. Ένας τραυματισμός που επαναφέρει στο προσκήνιο το... φλερτ του καλοκαιριού. Ποια είναι τα κέρδη μίας τέτοιας εξέλιξης όμως;

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ξεκάθαρο με κάθε τρόπο, σε κάθε γλώσσα, πως ο Φιλίπ Πετρούσεφ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και δεν υπάρχει καμία σκέψη παραχώρησης του σε άλλον σύλλογο. Ναι, οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν φέτος σε σημαντικές προσθήκες και το ρόστερ είναι γεμάτο και με το παραπάνω. Σίγουρα, ο χρόνος συμμετοχής θα μοιραστεί, όπως ήδη συμβαίνει, εξάλλου με λίγη θέληση «όλοι οι καλοί χωράνε», όμως μήπως μία νέα συνθήκη έχει ανοίξει νέο δρόμο για τον Σέρβο φόργουορντ/σέντερ;

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Ο Πετρούσεφ προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά με τον Ολυμπιακό και από ένα άκρως επιτυχημένο καλοκαίρι με την εθνική Σερβίας με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο 24χρονος «έλαμψε» με την παρουσία και ήταν δεδομένο πως από τη νέα σεζόν θα ήθελε να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί, εξάλλου είναι γνωστό το όνειρό του να ξανακυνηγήσει μία ευκαιρία στο NBA. Ο ίδιος το είχε πει εξαρχής, «δε με νοιάζει που θα παίζω, αρκεί να παίζω», τότε που τα μεταγραφικά σενάρια είχαν πάρει... φωτιά με αφορμή και την άφιξη του Εβάν Φουρνιέ στον Πειραιά.

Ο Μπαρτζώκας έστειλε το μήνυμα στον Πετρούσεφ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:08 - 20.10.2024

Ο Μπαρτζώκας έστειλε το μήνυμα στον Πετρούσεφ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα παραμείνει κανονικά παίκτης του ρόστερ της ομάδας, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας με την απόφασή του να τον αποκλείσει από το πρωτάθλημα του έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Οι συμπατριώτες του ήθελαν πολύ να φέρουν τον χάλκινο Ολυμπιονίκη στον Ερυθρό Αστέρα και όλο το καλοκαίρι τον περιτριγύριζαν. Μάλιστα και ο μάνατζερ του παίκτη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς είχε γράψει σε ανάρτησή του πως: «Κάποιες φορές μέσα στο καλοκαίρι οι παίκτες αλλάζουν τα πάντα, εκτός από το χρώμα...», υπονοώντας τη μεταγραφή του Σέρβου φόργουορντ/σέντερ από τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου.

Αυτό το σενάριο δεν πήρε... σάρκα και οστά και όλες οι πλευρές σιγά σιγά άρχισαν να το διαψεύδουν, μέχρι που ξεκίνησε η σεζόν και φάνηκε πως το θέμα ξεχνιέται, αλλά όχι για πολύ. Ήταν οι τραυματισμοί των Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ που έδιναν στον Πετρούσεφ πρωταγωνιστικό ρόλο στο ρόστερ του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ήταν ο κατηγορηματικός Γιάννης Σφαιρόπουλος που μετά το πέρας της τρίτης αγωνιστικής της EuroLeague τα έβαλε με τους δημοσιογράφους και διέψευσε οποιαδήποτε φημολογία άφιξης του Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα. «Όπως καταλαβαίνετε, δεν σκεφτόμαστε να προσθέσουμε κανέναν στο ρόστερ μας», είπε χαρακτηριστικά.

Μήπως όμως μία αγωνιστική είναι αρκετή για να αλλάξουν οι συνθήκες; Ειδικά αν συνδυαστεί με τις εξελίξεις στο εκάστοτε πρωτάθλημα...

Πρώτο θέμα στη Σερβία ο Πετρούσεφ: «Ο Μπαρτζώκας δεν τον υπολογίζει»
EUROLEAGUE

19:46 - 20.10.2024

Πρώτο θέμα στη Σερβία ο Πετρούσεφ: «Ο Μπαρτζώκας δεν τον υπολογίζει»

Οι Σέρβοι γράφουν για την αλλαγή ξένου στο ελληνικό πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, αφού οι Πειραιώτες δήλωσαν τον Μιλουτίνοφ αντί του Πετρούσεφ και τα σενάρια επιστροφής του δεύτερου στον Ερυθρό Αστέρα, ξεκίνησαν να φουντώνουν...

Τα στατιστικά του Πετρούσεφ μιλούν από μόνα τους. Ο χρόνος συμμετοχής του ξεκίνησε να συρρικνώνεται επικίνδυνα. Από 18 λεπτά πήγε στα 11 και μετά στα 7 και στα 6 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ συνδυάστηκε και με την απόδοσή του, η οποία ήταν εξαιρετικά χαμηλή κόντρα σε Αρμάνι και Εφές με... 0 και 3 πόντους αντίστοιχα με τον ίδιο να μη δείχνει τον ίδιο ζήλο στο παρκέ. Αυτό ήρθε να «κουμπώσει» με το γεγονός ότι στη δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan GBL δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, ενώ στην τρίτη ο κόουτς Μπαρτζώκας τον απέκλεισε από τη λίστα των ξένων.

Στην τελευταία εξέλιξη συνέβαλε και η επιστροφή των δύο... πύργων του Ολυμπιακού, των Φαλ και Μιλουτίνοφ που επανήλθαν υγιείς. Στις θέσεις «4» και «5» ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά υπερπλήρης με τους Σάσα ΒεζένκοφΆλεκ Πίτερς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουστάφα Φαλ και Μόουζες Ράιτ, ενώ ο Πετρούσεφ μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις αποτελεσματικά, όμως επικρατεί... πολυκοσμία.

Μπορεί να μην έχει περάσει καιρός από την τελευταία διάψευση από την πλευρά του Ολυμπιακού ή του Ερυθρού Αστέρα για το μεταξύ τους.., πάρε - δώσε, όμως ξανά τα δεδομένα άλλαξαν και οι εξελίξεις τρέχουν.

Ο τραυματισμός του Τζοέλ Μπολομπόι στην αναμέτρηση της Μπούντουτσνοστ με τον Ερυθρό Αστέρα, έφερε ξανά το θέμα στο προσκήνιο. Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ μπορεί να απέφυγε τη ρήξη χιαστού, ωστόσο θα μείνει εκτός δράσης για έναν μήνα και η στάση του Ερυθρού Αστέρα ήταν ξεκάθαρη: «Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μεγάλος σύλλογος στην Ευρώπη και όλοι ξέρουμε πως αντιδρούν οι μεγάλοι σύλλογοι», υπονοώντας πως οι ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου θα βγουν ξανά στην αγορά.

Το... φλερτ Πετρούσεφ - Ερυθρού Αστέρα είναι και πάλι το πρώτο θέμα στη EuroLeague, καθώς ο 24χρονος Σέρβος αποτελεί τον διακαή πόθο της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου δίνοντας το απαραίτητο ύψος στη θέση «4» και την κατάλληλη αθλητικότητα σε συνδυασμό με το μυαλό του στη θέση «5». Παράλληλα, θα παίζει όσο επιθυμεί καθώς εκεί θα υπάρχει ο χώρος.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να έχει τονίσει πολλές φορές πως κανείς δεν φεύγει ή πως ο χρόνος συμμετοχής κερδίζεται, με τρανό παράδειγμα φυσικά τον Σακίλ ΜακΚίσικ, όμως αν υπάρξουν παράπονα και η στάση του παίκτη είναι με το βλέμμα στην έξοδο μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν. Τίποτα δεν είναι σίγουρο φυσικά, όμως αν αυτό το σενάριο πάρει σάρκα και οστά θα είναι «win-win situation» και για τον Ολυμπιακό που θα τον παραχωρήσει ως δανεικό, ουσιαστικά για μερικούς μήνες μόνο, και για τον Ερυθρό Αστέρα που θα αποκτήσει ένα... κομπιούτερ στο ρόστερ του, με σουτ και φοβερά αμυντικά χαρακτηριστικά. Μένει να δούμε τις εξελίξεις...