Πλάθα: «Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, στην τέταρτη περίοδο δείξαμε το καλύτερο πρόσωπό μας»

Ζοάν Πλάθα

Πλάθα: «Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, στην τέταρτη περίοδο δείξαμε το καλύτερο πρόσωπό μας»

Χρήστος Τσάλτας 01:18 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 14.08.2024

Ο Ζοάν Πλάθα είχε αρκετούς λόγους για να είναι ικανοποιημένος, με τον Ισπανό προπονητή να τονίζει πως οι παίκτες του έδειξαν το καλύτερο πρόσωπό τους στην τέταρτη περίοδο.

Η ΑΕΚ Betsson πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην Ιταλία, την πρώτη στην ιστορία της κόντρα στην Σάσαρι και ο Ζοάν Πλάθα τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με την προσπάθεια, παρά τα 26 λάθη που έγιναν. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην εικόνα της τέταρτης περιόδου, ενώ υπογράμμισε την πιο σημαντική αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Betsson είπε: «Όπως είπε και ο Τζόρνταν (σ.σ. ΜακΡέι), είναι αλήθεια ότι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τη νίκη μας. Πρώτον γιατί είναι η πρώτη νίκη της ιστορίας της ΑΕΚ εδώ στη Σάσαρι. Παρόλα αυτά, κάναμε 26 λάθη και με τόσα λάθη δεν μπορείς να κερδίσεις κανένα παιχνίδι. Είχαμε αστάθεια στο παιχνίδι μας, από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο. Δείξαμε το καλύτερο πρόσωπό μας, στην 4η περίοδο. Δεν τα παρατήσαμε και παλέψαμε μέχρι τέλους».

Σε ερώτηση για το τι ήταν αυτό που δυσκόλεψε την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, ο Πλάθα τόνισε: «Ξέραμε ότι αυτή η ομάδα είναι πιο physical από εμάς. Ξέρω τον Πιέρο (σ.σ. Μπούκι), που είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ιταλία. Ξέραμε ότι θα έπαιζαν δυνατά από την αρχή και γνωρίζαμε ότι προέρχονταν από δύο σερί ήττες. Όταν προέρχεσαι από δύο σερί ήττες, στο τρίτο ματς προσπαθείς να δείξεις το καλύτερο πρόσωπό σου. Το ξέραμε, αλλά δεν μπορέσαμε να είμαστε συμπαγείς στην άμυνά μας. Επιτρέψαμε πολλά εύκολα λέι απ και γενικά εύκολα καλάθια. Σε αυτό το επίπεδο, αν επιτρέπεις τόσο εύκολα καλάθια, έχεις τις μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσεις το ματς. Αλλάξαμε κάποια πράγματα και στις τελευταίες δύο περιόδους σκόραραν 15 και 18 πόντους. Είχαν βάλει και 13 πόντους στη 2η περίοδο, που σημαίνει ότι ύστερα από την 1η περίοδο, αρχίσαμε να είμαστε ο… εαυτός μας».

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι, από την πλευρά του, τόνισε: «Η Σάσαρι είναι πολύ καλή ομάδα. Νομίζω ότι ήμασταν τυχεροί που φύγαμε με τη νίκη, αφού κάναμε πάρα πολλά λάθη. Αυτό δείχνει την ικανότητα της ομάδας μας και έτσι πήραμε μία μεγάλη νίκη».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τι ήταν αυτό που είπε στους παίκτες της ΑΕΚ, ο Ζοάν Πλάθα, στην ανάπαυλα μετά από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, για να ξεκαθαρίσει: «Μας είπε ότι είχαμε 17 λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Το να προσπαθήσεις να κερδίσεις μία ποιοτική ομάδα με τόσα πολλά λάθη, είναι δύσκολο. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνα και έτσι πήραμε τη νίκη».