Πλάθα: «Είμαι ρομαντικός ή ανόητος, αλλά έτσι συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε»

Ζοάν Πλάθα

Πλάθα: «Είμαι ρομαντικός ή ανόητος, αλλά έτσι συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε»

Χρήστος Τσάλτας 22:43 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 14.08.2024

Ο Ζοάν Πλάθα μίλησε για την εικόνα της ΑΕΚ απέναντι στην Κινγκ Στσέτσιν και υπογράμμισε πως η Ένωση βελτιώνεται και ωριμάζει παιχνίδι με παιχνίδι.

Μετά την υπερπροσπάθεια απέναντι στον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ έδωσε ένα κομβικό παιχνίδι στο BCL απέναντι στην Κινγκ Στσέτσιν. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό, καθώς ήρθε η νίκη με 86-64, όμως ο Ζοάν Πλάθα δεν έμεινε -μόνο- στο αποτέλεσμα.

Αυτό γιατί μιλώντας μετά τη νίκη της Ένωσης εστίασε στην βελτίωση που δείχνει η ομάδα του παιχνίδι με παιχνίδι, υπογραμμίζοντας πως έτσι ωριμάζει σαν σύνολο.

O Ισπανός προπονητής είπε μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στην Κινγκ Στσέτσιν: «;Iσως είμαι ρομαντικός ή… ανόητος, όμως αυτό που μετρά είναι πως συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε και να μεγαλώνει η ωριμότητά μας. Μόνο έτσι θα μπορούμε να ανταγωνιζόμαστε τους καλύτερους της Ευρώπης».

Έχουμε ακόμη σκαμπανεβάσματα. Είδατε ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο κάναμε έξι λάθη, όμως στο δεύτερο ημίχρονο υποπέσαμε μόνο σε δύο. Χρειάζεται να γίνουμε καλύτεροι στη ρουτίνα μας, στα κριτήρια στο παιχνίδι μας και κοιτάζουμε τη συνέχεια».

Λίγο αργότερα είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Αρχικά πρέπει να πω ότι είναι μία νίκη που πρέπει να την απολαύσουμε, να την χαρούμε. Είναι μία νίκη που μας αφήνει θετικά συναισθήματα. Ωστόσο δεν έχουμε πολύ χρόνο να σταθούμε στην αποψινή εμφάνιση. Έχουμε μια πολύ δύσκολη μάχη το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είχαμε μία πολύ δύσκολη μάχη σήμερα, όπως είχαμε και πριν από δύο μέρες απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούμε να εφησυχαστούμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι η ομάδα έχει καταφέρει κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στην ιστορία της, να έχει 4-0 ρεκόρ στον όμιλο του BCL. Να σταθώ επίσης στο ότι ναι μεν κάναμε 10 λάθη, αλλά το γεγονός ότι τα 6, τα κάναμε μόνο σε μία περίοδο, είναι ανησυχητικό. Κάτι για το οποίο θεωρώ πως ευθύνομαι εγώ, από τη στιγμή που παρασυρθήκαμε από τον ρυθμό».

Ερώτηση για το ότι χρησιμοποίησε 5 Έλληνες παίκτες στο τέλος του αγώνα: «Δεν διαχωρίζω Έλληνες από ξένους. Για εμένα δεν έχει σημασία η εθνικότητα. Παίζει πάντα ο καλύτερος και μπορείτε να το δείτε από τα λεπτά τους, ότι υπάρχουν Έλληνες που έχουν γίνει βασικοί, πενταδάτοι. Ένας από αυτούς είναι ο Ζώης Καράμπελας, που έχει κερδίσει με το σπαθί του μία θέση στη βασική 5άδα και στα τελευταία παιχνίδια έχει παίξει και περισσότερο από τους ξένους μπορώ να πω. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν κάνω ποτέ διακρίσεις, όσον αφορά στην καταγωγή κάποιου. Σίγουρα θέλω να στηρίξω τον ελληνικό κορμό. Θέλω να τους βελτιώσω, ούτως ώστε στο τέλος της χρονιάς, να είναι πιο έτοιμοι από φέτος. Θέλω να παίρνουν λεπτά συμμετοχής οι παίκτες μου, γιατί σε μεγάλο βαθμό, από τα λάθη τους και τον χρόνο που παίρνουν, γίνονται καλύτεροι. Συνεπώς θέλω ο Νετζήπογλου για παράδειγμα, να παίρνει σουτ, ακόμα και αν δεν είναι εύστοχα, γιατί μόνο έτσι θα μάθει. Θα γίνει πιο ώριμος. Θέλω ο Κουζέλογλου να παίρνει επιθετικές προσπάθειες, γιατί έτσι θα γίνει καλύτερος. Δεν θέλω να αδικήσω και τον Χατζηδάκη, γιατί δεν του έδωσα μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Παρότι είναι ένας από τους πιο δουλευταράδες. Θεωρώ ότι τον αδίκησα σήμερα. Θέλω να επενδύω σε όλους και μέσα από τα λάθη τους, να γίνονται πιο ώριμοι».

Για το αν θα είναι κουρασμένοι τώρα ενόψει ΠΑΟΚ: «Για αυτό προετοιμαζόμαστε. Οι παίκτες θέλουν να αγωνίζονται. Αν τους ρωτήσεις τι θέλουν, θα σου πουν ότι θέλουν να παίζουν δυνατά παιχνίδια. Έχουμε πολύ καλό ιατρικό σταφ. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και θεωρώ ότι το Σάββατο θα μάθουμε αν είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε σε τρία παιχνίδια μέσα σε έξι μέρες.»