Η Πολωνία με NBAer και Μπαλτσερόφσκι στο ΣΕΦ για το φιλικό με την Εθνική (vid)

Η Πολωνία με NBAer και Μπαλτσερόφσκι στο ΣΕΦ για το φιλικό με την Εθνική (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:35 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:40 - 07.06.2024

Ο νεαρός σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τζέρεμι Σόχαν, βρίσκεται ανάμεσα στην προεπιλογή της εθνικής Πολωνίας και στις 21 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την εθνική Ελλάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο πρώτο φιλικό ματς προετοιμασίας για το Προολυμπιακό Τουρνούα. Συμπαίκτες του ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι του Παναθηναϊκού και ο Μίχαλ Μίχαλακ του ΠΑΟΚ.

Πριν από το Προολυμπιακό Τουρνουά, στο οποίο η εθνική Ελλάδας θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Αγώνες του Παρισιού, υπάρχει στο πρόγραμμα της «γαλανόλευκης» το τουρνουά Ακρόπολις. Και πριν το τουρνουά Ακρόπολις έχει ήδη προγραμματιστεί ένα ακόμα φιλικό ματς: Αυτό με την Πολωνία που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 21 Ιουνίου.

Πρόκειται για το πρώτο τεστ των διεθνών παικτών του Βασίλη Σπανούλη και απέναντί τους θα βρεθεί μία ομάδα που αποτελείται από δύο παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και με έναν αξιόλογο, δυναμικό και ταλαντούχο NBAer.

Η Πολωνία ανακοίνωσε τους 17 παίκτες που αποτελούν την προεπιλογή του κόουτς Ιγκόρ Μίλισιτς και ανάμεσά τους βρίσκεται ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ, Μίχαλ Μίχαλακ, αλλά και το αστέρι της ομάδας, ο Τζέρεμι Σόχαν.

Αυτός θα είναι ο άνθρωπος που θα μαρκάρει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος υπολογίζεται από τον Kill Bill και έχει ξεκαθαριστεί πως θα βοηθήσει την ομάδα, όπως τον μαρκάρει και κάθε φορά που οι Σαν Αντόνιο Σπερς παίζουν με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Σόχαν, γεννημένος στις ΗΠΑ πριν από 21 χρόνια, είναι κομβικός παίκτης για του Σπερς (11,6 πόντους, 6,4 ριμπάουντ μέσο όρο) σχεδόν από το ξεκίνημα της καριέρας του στο ΝΒΑ και λόγω της καταγωγής της μητέρας του έχει λάβει το δικαίωμα να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της Πολωνίας. Το έχει κάνει ως έφηβος και τώρα θα το ξάνει ξανά!

Πάντως, για τους Πολωνούς, υπήρχαν κι άλλες επιλογές από την... Αμερική. Ο εντυπωσιακός rookie των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Μπράντιν Μποντζιάμσκι όμως, δεν συμπεριλήφθηκε στην 17άδα, ούτε ο Κάιλ Γκάι της Τενερίφης (τέως του Παναθηναϊκού), ο οποίος επίσης έχει το απαραίτητο διαβατήριο. Υπάρχει όμως, στο ρόστερ και ο Έι Τζέι Σλότερ, ο παραδωσιακός νατουραλιζέ του συνόλου, που παρά τις φήμες περί αποχώρησής του από την εθνική ομάδα, βρίσκεται -προς το παρόν τουλάχιστον- στο ρόστερ.

Αναλυτικά η επιλογή του κόουτς Ιγκόρ Μίλισιτς αφορά στους Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι (Παναθηναϊκός), Άντριαν Μπογκούτσκι (Γκντίνια), Αλεξάντερ Τζιέβα (Αμβούργο), Γιακούμπ Γκαρμπάζ (Άνβιλ), Ντάνιελ Γκολεμπιόβσκι (Σλασκ), Αντρέι Μάζουτσζακ (Κινγκ Σεζτσίν), Μίχαλ Μίχαλακ (ΠΑΟΚ), Ιγκόρ Μίλισιτς (Πανεπιστήμιο Τενεσί), Γιακούμπ Νιζιόλ (Σλασκ), Αντρέι Πλούτα (Γκντίνια), Ματέους Πονίτκα (Παρτίζαν), Έι Τζέι Σλότερ (Γκραν Κανάρια), Τζέρεμι Σοτσάν (Σαν Αντόνιο Σπερς), Μιχάλ Σοκολόβσκι (Ντινάμο Σάσαρι), Μικολάι Βιτλίνσκι (Τρεφλ), Γιάροσλαβ Ζισκόβσκι (Τρεφλ) Πρζάμισλαβ Ζολνερέβσκι (Κινγκ Σεζτσίν).