Πολύ ακριβά πληρώνει τις παρατυπίες η Βιλερμπάν
i

©InTime

Πολύ ακριβά πληρώνει τις παρατυπίες η Βιλερμπάν

Sportal newsroom 17:37 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 14.08.2024

Με αφαίρεση δυο βαθμών από το πρωτάθλημα και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ θα τιμωρηθεί η Βιλερμπάν για παρατυπίες στα συμβόλαια των Νάντο Ντε Κολό και Τζόφρι Λοβέρν.

Με αφαίρεση δυο βαθμών από το πρωτάθλημα και βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ τιμωρήθηκε η Βιλερμπάν από το Ανώτατο Διοικητικό Συμβούλιο της LNB για παρατυπίες στα συμβόλαια των Νάντο Ντε Κολό και Τζόφρι Λοβέρν.

Όπως υποστηρίζει η γαλλική ιστοσελίδα BeBasket, το Ανώτατο Διοικητικό Συμβούλιο της LNB επέβαλλε πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, ενώ της αφαίρεσε και δύο βαθμούς από το πρωτάθλημα.

Κι αυτό συνέβη γιατί οι σούπερ σταρ της ομάδας Νάντο Ντε Κολό και Τζόφρι Λοβέρν δεν πληρώνονται εξ ολοκλήρου από τον σύλλογο, αλλά λαμβάνουν ένα μέρος του μισθού τους μέσα από την εμπορική εκμετάλλευση της εικόνας τους από την ομάδα, μέθοδος πληρωμής που απαγορεύεται στη Γαλλία.

Αν επικυρωθεί η συγκεκριμένη παρανομία της Βιλερμπάν, τότε οι Γάλλοι θα έχουν γλιτώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό από τη φορολογία των δύο παικτών, που είναι από τους ακριβοπληρωμένους του ρόστερ.

«Από τις 14 Σεπτεμβρίου 2022, το Ανώτερο Διοικητικό Συμβούλιο έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη Βιλερμπάν να αποστείλει τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με δύο παίκτες από το έμψυχο δυναμικό της. Τα αιτήματα αυτά δεν απαντήθηκαν ικανοποιητικά όσον αφορά τις απαιτήσεις του Ανώτατου Διοικητικού Συμβουλίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αξίζει να επισημανθεί πως η Βιλερμπάν έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ανωτάτου Διοικητικού Συμβουλίου.