Ποιος Οσετκόφσκι; Ο Πουαριέ έχρισε τον νέο «εκλεκτό» για την Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Βενσάν Πουαριέ με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης - Φωτ. IMAGO

Ποιος Οσετκόφσκι; Ο Πουαριέ έχρισε τον νέο «εκλεκτό» για την Ρεάλ Μαδρίτης

Απόστολος Μαυράκης 09:16 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 27.09.2024

Μέσω μιας ανάρτησής του στο Χ, ο Βενσάν Πουαριέ υπέδειξε στην πρώην ομάδα του, Ρεάλ Μαδρίτης, τον «εκλεκτό» για την θέση του «τεσσαριού».

Μετά και την απώλεια του Ισπανικού Σούπερ Καπ από την Μάλαγα, ακολούθησε ένα ντόμινο εξελίξεων στη Ρεάλ Μαδρίτης, όσον αφορά την περεταίρω ενίσχυσή της. Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος της ο προπονητής, Τσους Ματέο, υπέδειξε την ανάγκη προσθήκης νέων παικτών, προκειμένου να «βγει» η απαιτητική χρονιά των σχεδόν 90 παιχνιδιών.

Τις τελευταίες ώρες, ένα όνομα που «παίζει» αρκετά για τους Μαδριλένους είναι εκείνο του Ντίλαν Οσετκόφσκι, από την ίδια την Ουνικάχα Μάλαγα. Υπενθυμίζουμε πως το καλοκαίρι, ο 28χρονος Αμερικανός με γερμανική υπηκοότητα τα είχε «βρει» σε όλα με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο «κόπηκε» στις ιατρικές εξετάσεις καθώς βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης.

Στην αγορά η Ρεάλ για ενίσχυση - Στη λίστα ο Οσετκόφσκι!
EUROLEAGUE

11:23 - 26.09.2024

Στην αγορά η Ρεάλ για ενίσχυση - Στη λίστα ο Οσετκόφσκι!

Για ένα... τσιγάρο (ίσως και για περισσότερα) ο Ντίλαν Οσετκόφσκι το καλοκαίρι δεν πήρε μεταγραφή για τη Μπαρτσελόνα, αλλά τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τη Marca, είναι έτοιμη να του προσφέρει συμβόλαιο, αφού πρώτα τα βρει με την Μάλαγα στην οποία ανήκει ο Αμερικανός.

Μετά και την φυγή του Γκερσόν Γιαμπουσελέ για το NBA, δημιουργήθηκε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην θέση του πάουερ φόργουορντ για την Ρεάλ. «Καμπανάκι» για την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας, αποτέλεσε φυσικά ο προαναφερθείς χαμένος τελικός του Ισπανικού Σούπερ Καπ με 80-90 από την Μάλαγα.

Όσο οι Μαδριλένοι έχουν βγει στην αγορά για ενδεχόμενα «ψώνια», ο μέχρι πρότινος σέντερ της ομάδας και πλέον κάτοικος Τουρκίας, Βενσάν Πουαριέ, υπέδειξε με... αινιγματικό τρόπο στον Ματεό και την διοίκηση της Ρεάλ μία πιθανή -και δωρεάν- λύση για το πρόβλημα που τους ταλανίζει. Αυτή βέβαια δεν είναι άλλη πέρα από τον Έλι Εντιαγέ, τον Ισπανοσενεγαλέζο φόργουορντ που βρίσκεται στις τάξεις της ομάδας από το 2021.

Ο Γάλλος σέντερ μάλιστα το... «σφύριξε» αυτό στους Ισπανούς μέσω μιας δημοσίευσής του στο Χ, απαντώντας στις φήμες για το ενδιαφερόν της Ρεάλ στον Οσετκόφσκι. Πέρα από τον Πουαριέ, άλλος ένας που πρόσφατα «έπλεξε» το εγκώμιο του Εντιαγέ, ήταν και ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, λέγοντας πως μόλις κλείσει τα 21 (δηλαδή τον Ιούνιο του 2025) θα μπορούσε να βρει μια θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Εντιαγέ είναι ένας ιδιαίτερος παίκτης, δείγματα του οποίου μάλιστα είδαμε και στον τελικό της Euroleague τον περασμένο Μάιο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος, στα πρώτα 2 λεπτά παιχνιδιού, είχε σκοράρει και τους 8 πόντους της ομάδας του, όντας άχαστος με 2/2 τρίποντα και 1/1 δίποντο, κάνοντάς μας όλους να αναρωτηθούμε για το... ποιος είναι τέλος πάντων αυτός παίκτης.

Βλέποντας τον κόσμο από τα 204 εκατοστά και διαθέτοντας αθλητικότατα χαρακτηριστικά, ο Εντιαγέ αποτελεί μια πράγματι αξιόπιστη λύση για μια ομάδα που αρέσκεται στο γρήγορο και στο κάπως πιο... «ΝΒΑ-ίστικου» τύπου μπάσκετ. Την προηγούμενη σεζόν, το prospect της Ρεάλ σε 25 παιχνίδια του Ισπανικού πρωταθλήματος και σε 12 λεπτά συμμετοχής, κατέγραψε κατά μέσο όρο 4,2 πόντους και 2,4 ριμπάουντ. Από την άλλη, σε 23 ευρωπαϊκά παιχνίδια, είχε 2,9 πόντους και 2,3 ριμπάουντ σε 11 λεπτά συμμετοχής.

Όπως βλέπουμε, η στατιστική του Εντιαγέ δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση... ζάλη. Παρόλα αυτά, ο ίδιος αποτελεί έναν παίκτη στον οποίο μπορεί να ανατεθεί ένας ρόλος και εκείνος φυσικά να τα «βγάλει» πέρα. Ο Εντιαγέ, όπως άλλωστε έχει δείξει κατά καιρούς, μπορεί να γίνει τόσο αποτελεσματικός -όποτε του ζητηθεί- στην επίθεση, όσο αποτελεσματικός και στην άμυνα, «κολλώντας» πάνω σε παίκτες που δεν πρέπει να ακουμπήσουν την μπάλα.

Όπως και να έχει, ο Πουαριέ μπορεί να μην έχει άδικο, ωστόσο η άμεση αναβάθμιση ενός παίκτη των 10 λεπτών σε έναν ρολίστα με πολλές περισσότερες ευθύνες στο παιχνίδι του αποτελεί δύσκολο «έργο». Ίσως τα πιο «εύκολα» παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος να αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξή του, όμως αυτό θα κριθεί από την επιλογή του ίδιου του Ματέο.