Ήττα της Ιταλίας από το Πουέρτο Ρίκο, με Λιθουανία η Σκουάντρα Ατζούρα στα ημιτελικά

Ήττα της Ιταλίας από το Πουέρτο Ρίκο, με Λιθουανία η Σκουάντρα Ατζούρα στα ημιτελικά

Νίκος Καλαμπάκας 08:38 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:40 - 05.07.2024

Το Πουέρτο Ρίκο ήταν εκπληκτικό απέναντι στην Ιταλία, επικράτησε με σκορ 80-69 και πήρε την πρώτη θέση του ομίλου στο Προολυμπιακό του Σαν Χουάν.

Ως πρώτο στον όμιλό του προκρίθηκε το Πουέρτο Ρίκο, αφού επικράτησε της Ιταλίας με σκορ 80-69 στο Προολυμπιακό του Σαν Χουάν. Έτσι, έβαλε τέλος σε ένα σερί που κρατούσε 60 χρόνια, αφού τόσα είχε να επικρατήσει επί των Ιταλών σε επίσημο ματς.

Ο Χοσέ Αλβαράντο έκανε ότι ήθελε μέσα στο παρκέ, το Πουέρτο Ρίκο βρήκε στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που το πήρε από το... χεράκι και το οδήγησε στην πρωτιά του ομίλου. Σημείωσε 29 πόντους και ήταν το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των νικητών.

Η ήττα της Ιταλίας την έβαλε σε... προβλήματα, αφού πλέον θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Λιθουανών στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αντίθετα, το Πουέρτο Ρίκο θα αντιμετωπίσει το Μεξικό.

Οι Ιταλοί δεν άντεξαν την πίεση των Πορτορικανών και στο δεύτερο ημίχρονο εγκατέλειψαν τα... όπλα, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν πικρή ήττα, αφού πλέον έπεσαν πάνω στο φαβορί της διοργάνωσης.

Πρώτος σκόρερ των Ιταλών ήταν ο Γκαλινάρι με 14 πόντους, όμως δεν ήταν ικανός να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του και να πάρουν τη νίκη που θα τους έδινε και την πρωτιά στον όμιλο.

Δεκάλεπτα: 15-14, 35-40, 57-57, 80-69