Πρώτη νίκη για τη Φινλανδία με σούπερ Μαρκάνεν

Φινλανδία - Πράσινο Ακρωτήρι

i

FIBA

Πρώτη νίκη για τη Φινλανδία με σούπερ Μαρκάνεν

Νίκος Καλαμπάκας 12:51 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 14.08.2024

Την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA σημείωσε η Φινλανδία η οποία επιβλήθηκε του Πράσινου Ακρωτηρίου με σκορ 100-77.

Η Φινλανδία ήταν η νικήτρια (100-77) του αγώνα κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήρι που άνοιξε την «αυλαία» των αναμετρήσεων κατάταξης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

O Μαρκάνεν ήταν απόλυτος κυρίαρχος του παρκέ στον αγώνα κατάταξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στη Φινλανδία και το Πράσινο Ακρωτήρι. Ο παίκτης της πρώτης σημείωσε 34 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε οι Φινλανδοί να σημειώσουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση. Στον αντίποδα, ο Έντι Ταβάρες έβαλε 14 πόντους, όμως η ομάδα του δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Οι Φινλανδοί από την αρχή κιόλας του ματς είχαν το πάνω χέρι και κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +12 (16-28). Οι ευρωπαίοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφεραν να διατηρήσουν τα ηνία του αγώνα, την ώρα που οι Αφρικανοί πάλευαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Στο ημίχρονο το σκορ έδειχνε 15 πόντους διαφορά για τους τελικούς νικητές (39-54) οι οποίοι πλέον είχαν για τα καλά την ψυχολογία με το μέρος τους.

Το Πράσινο Ακρωτήρι δεν μπορούσε να πάρει κεφάλι, οι Φινλανδοί συνέχιζαν να προηγούνται και κάπως έτσι φτάσαμε στο 30' με το ταμπλό να δείχνει 11 πόντους διαφορά για την ομάδα από την Ευρώπη (56-77). Το μόνο που άλλαξε στην τελευταία περίοδο του αγώνα ήταν η τιμή του σκορ. Το τελικό 100-77 έδωσε τη νίκη στον Μαρκάνεν και την παρέα του και έφτασε το Πράσινο Ακρωτήρι στο 1-3, αφού οι ομάδες μεταφέρουν τα ρεκόρ τους από τους πρώτους ομίλους.

Ιτούδης «Δεν μας παίρνει να μεινουμε πάλι στο -15 με τη Λιθουανία»
FIBA WORLD CUP

10:13 - 31.08.2023

Ιτούδης «Δεν μας παίρνει να μεινουμε πάλι στο -15 με τη Λιθουανία»

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε πως άπαντες προσέγγισαν σωστά τα πράγματα στα παιχνίδια της Εθνικής και ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να είναι πάλι στο -15 η «γαλανόλευκη», αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη Λιθουανία. Τι είπε για τις απουσίες.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: