Ο προπονητής της Τρέντο αναλύει τον Πρέντις Χαμπ στο Sportal: «Εξαιρετικός πασέρ, θα ταιριάξει στην ΑΕΚ»

Ο προπονητής της Τρέντο αναλύει τον Πρέντις Χαμπ στο Sportal: «Εξαιρετικός πασέρ, θα ταιριάξει στην ΑΕΚ»

Χρήστος Τσάλτας 16:56 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 27.07.2024

Ο Πρέντις Χαμπ θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ Betsson για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και το Sportal έδωσε τον λόγο στον μέχρι πρότινος προπονητή του, Πάολο Γκαλμπιάτι, ο οποίος ανέλυσε την αγωνιστική -αλλά και εξωαγωνιστική- εικόνα του.

Η πρώτη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού είναι γεγονός για την ΑΕΚ Betsson. Η Ένωση έπειτα από αναζήτηση που κράτησε αρκετές εβδομάδες έφτασε στο τέλος της, με τον Πρέντις Χαμπ να φτάνει σε συμφωνία με την Ένωση για την ερχόμενη σεζόν, κάνοντας το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ο απόφοιτος του Notre Dame έπειτα από δύο σεζόν σε Γερμανία (Λούντβιγκσμπουργκ) και Ιταλία (Τρέντο) πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Ελλάδα, για να μπει στη... μηχανή της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα για τη νέα σεζόν. Ο «Σάλε» άλλωστε γνώριζε πολύ καλά την αγωνιστική εικόνα, αλλά και το potential του παίκτη, από την κοινή παρουσία τους στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ενόψει της νέας σεζόν, που θα βρει τον 25χρονο γκαρντ στη χώρα μας, το Sportal έδωσε το λόγο στον άνθρωπο που καθοδήγησε τον Αμερικανό γκαρντ την περασμένη σεζόν. Ο Πάολο Γκαλμπιάτι μίλησε για την παρουσία του Χαμπ στην Τρέντο τη νέα σεζόν, στάθηκε στα δυνατά σημεία του, αλλά και σε όσα πρέπει να βελτιώσει, ενώ εστίασε στον χαρακτήρα του έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Στην ανάλυσή του για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της AEK Betsson ο Γκαλμπιάτι τόνισε: «Ο Πρέντις είναι ένας απίστευτος νέος παίκτης. Έχει τεράστια θέληση και τρελή αγάπη για το άθλημα. Είναι τρομερά ανταγωνιστικός παίκτης και αυτό το δείχνει σε κάθε προπόνηση, καθημερινά αλλά και στα παιχνίδια. Είναι πολύ καλός σουτέρ. Θα πρέπει να βελτιώσει λίγο την επιλογή των σουτ του, αλλά όταν παίρνει... φωτιά τότε είναι ασταμάτητος. Είναι εξαιρετικός πασέρ ειδικά για τον ψηλό στο πικ εν ρολ.

Εκτός παρκέ είναι εξαιρετικός και ήσυχος τύπος. Έγινε πατέρας πρόσφατα, η γυναίκα του γέννησε τον Μάιο. Μπορεί να ταιριάξει εξαιρετικά στο ελληνικό μπάσκετ και είναι ένα πολύ καλό παιδί.

Στην άμυνα έχει αναπτυχθεί πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Κυρίως την περασμένη σεζόν ήταν ο παίκτης που μάρκαρε τον καλύτερο περιφερειακό των αντιπάλων μας και αυτό ήταν κομβικό για την επιτυχημένη σεζόν που είχαμε».