Είναι καταζητούμενος από το FBI, είναι πρόεδρος ομάδας και μόλις ανακοίνωσε τη διάλυσή της

Είναι καταζητούμενος από το FBI, είναι πρόεδρος ομάδας και μόλις ανακοίνωσε τη διάλυσή της

Γιώργος Γαβριλάκης 14:47 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:49 - 14.08.2024

Ο Βολοντιμίρ Ντουμπίνσκι είναι ο πρόεδρος της Προμετέι και ο άνθρωπος ο οποίος που από το 2012 βρίσκεται στις... μαύρες λίστες των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών. Τώρα, λόγω προβλημάτων με την δικαιοσύνη της Ουκρανίας, αναγκάστηκε να διαλύσει μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του EuroCup.

Πριν από λίγο καιρό η Προμετέι από την Ουκρανία, έφθασε μέχρι τα ημιτελικά του EuroCup, αλλά ο πρόεδρος της, Βολοντιμίρ Ντουμπίνσκι, που έχει απασχολήσει ακόμα και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τη διάλυση του συλλόγου.

O λόγος της απόφασής του αυτής έχει να κάνει με τα νομικά ζητήματα που τον έχουν... στριμώξει για τα καλά κι ενώ στην αρχή, ο ουκρανός δημοσιογράφος Ολεκ Προσούτα είχε ενημερώσει για την οριστική διάλυση του ανδρικού και του γυναικείου τμήματος βόλεϊ του συλλόγου, που επίσης την διαχείρισή του είχε ο Ντουμπίνσκι, οι περιπέτειες επηρεάζουν και την ομάδα μπάσκετ.

Η Προμιτέι, που στα ελληνικά μεταφράζεται ως Προμηθέας, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας με την Ρωσία, είχε για έδρα της (κυρίως) την Ρίγα και είχε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της στην πρωτεύουσα της Λετονίας εν όψει της σεζόν 2024-25.

Ώσπου, η αστυνομία της Ουκρανίας έβγαλε ένταλμα για έρευνες στους επαγγελματικούς χώρους που δραστηριοποιείται ο Βολοντιμίρ Ντουμπίνσκι, αλλά και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διαμένει όταν βρίσκεται στο Κίεβο. Προ των εξελίξεων, ο επιχειρηματίας ανακοίνωσε πως «πιεζόμενος από τις εξελίξεις» αναγκάστηκε να δώσει ένα τέλος στον σύλλογο. Βέβαια, τα προβλήματά του με τον νόμο έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

Ποιος είναι ο Ρώσος πρόεδρος της Μονακό που χρωστάει στην Ιταλία: Αφεντικό της Ντιναμό όταν πήρε τον Σεϊταρίδη, έμπορος στην Σαουδική Αραβία και… καναλάρχης στην Γαλλία
EUROLEAGUE

10:45 - 30.07.2024

Ποιος είναι ο Ρώσος πρόεδρος της Μονακό που χρωστάει στην Ιταλία: Αφεντικό της Ντιναμό όταν πήρε τον Σεϊταρίδη, έμπορος στην Σαουδική Αραβία και… καναλάρχης στην Γαλλία

Κατέχει μέρος του λιμανιού της Οδησσού, αν και δεν τον συμπαθεί ο Ζελένσκι. Εξάγει σιτάρι στους Άραβες και κάνει κάνει… κουμάντο στην τηλεόραση της Γαλλίας. Ο Αλεκσέι Φεντορίτσεφ είναι ο πρόεδρος της Μονακό, πρώην ποδοσφαιριστής της Ντιναμό Μόσχας και επενδυτής της τότε που πήρε τον Γιούρκα Σεϊταρίδη (2005). Τώρα, ένα σκάνδαλο φοροαπαλλαγής στην Ιταλία δέσμευσε 41 εκατομμύρια από την περιουσία του. Δηλαδή, ένα… απειροελάχιστο ποσοστό της.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ντουμπίνσκι στις αρχές του αιώνα έκανε μπίζνες στην Αμερική, χώρα που δεν έχει επισκεφθεί εδώ και μία ντουζίνα χρόνια (τουλάχιστον), καθώς από το 2012 το FBI τον έχει ανακράξει ως καταζητούμενο, μαζί και τον αδελφό του Λεονίντ Ντουμπίνσκι, για απάτες στο πεδίο του Real Estate στην Καλιφόρνια.