Στα άδυτα της προετοιμασίας του Προμηθέα: Οι ανεβασμένοι, οι νέοι και αυτοί που... έρχονται

Κένι Ουίλιαμς, Ηλίας Παπαθεοδώρου

Στα άδυτα της προετοιμασίας του Προμηθέα: Οι ανεβασμένοι, οι νέοι και αυτοί που... έρχονται

Χρήστος Τσάλτας 10:59 - 29.08.2024

Ο Προμηθέας έχει πατήσει γκάζι στην προετοιμασία του, «πατώντας» στη φιλοσοφία της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τον κορμό που έχει παραμείνει ίδιος στην Πάτρα.

Η περασμένη σεζόν, παρά το γεγονός πως ολοκληρώθηκε άδοξα στο Game 3 του πρώτου γύρου των πλέι οφ απέναντι στον Άρη, ήταν άκρως επιτυχημένη για τον Προμηθέα. Η ομάδα της Πάτρας έκανε βήματα προς τα εμπρός με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στην άκρη του πάγκου του. Πιο συγκεκριμένα, έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, στα προημιτελικά του BCL, ενώ τερμάτισε στην πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα, η εικόνα που έβγαλαν οι Προμηθείς στο παρκέ ήταν εξαιρετική. Αυτό γιατί έπαιξαν σύγχρονο μπάσκετ, με up tempo, ενώ σε αρκετά παιχνίδια σκόραραν 100+ πόντους, χαρίζοντας θέαμα. Παράλληλα αξιοποίησαν παίκτες του προγράμματος «ΝΟΥΣ», ενώ οι ξένοι που πήγαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα έκαναν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους.

Ο Μιχάλης Λούντζης στο Sportal: «Το κεφάλαιο Ολυμπιακός έκλεισε, είμαι στον Προμηθέα για να φέρω νίκες»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:37 - 28.08.2024

Ο Μιχάλης Λούντζης στο Sportal: «Το κεφάλαιο Ολυμπιακός έκλεισε, είμαι στον Προμηθέα για να φέρω νίκες»

Η επιστροφή στην Πάτρα, ο ρόλος στο παρκέ και το κεφάλαιο Ολυμπιακός. Ο Μιχάλης Λούντζης μίλησε στο Sportal για την δεύτερη παρουσία του στον Προμηθέα και θέτει τον πήχη ψηλά ενόψει της νέας σεζόν.

Με βάση την περασμένη σεζόν και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που περιλάμβανε αυτή, οι Πατρινοί ξεκίνησαν για τη σεζόν που έρχεται με το ίδιο σκεπτικό και την ίδια φιλοσοφία, σε όλα τα επίπεδα.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έμεινε στην άκρη του πάγκου για ακόμα μία αγωνιστική περίοδο, με τους ιθύνοντες τον Προμηθέα να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την δουλειά του, την ώρα που η συνεργασία των δύο πλευρών ήταν και παραμένει εξαιρετική. Πέραν του προπονητή όμως στην Πάτρα έμεινε ένας σημαντικός κορμός παικτών.

Οι Έλληνες του ρόστερ παρέμειναν, ενώ σε αυτούς προστέθηκε ένας παλιός γνώριμος, ο Μιχάλης Λούντζης, αλλά και ένας νεαρός, ο Μηνάς Παπαγιάννης, για να αναβαθμίσει τον ελληνικό πυρήνα του ρόστερ. Και να κρατήσει το επίπεδο ψηλά, την ώρα που αποκτήθηκαν παίκτες όπως ο Ουές Ιβούντου, ο Τζάβιν ΝτεΛόριερ, ο Τζος Άνταμς, ο Κέι Τζέι Ουίλιαμς, ο Ντάριους Πέρι και ο Κένι Ουίλιαμς.

Με ένα ρόστερ «γεμάτο» και αρκετά φιλόδοξο ο Προμηθέας μπήκε στη νέα σεζόν. Με την ίδια φιλοσοφία, αλλά και με βλέψεις για κάτι ακόμα καλύτερο. Η... όρεξη άλλωστε άνοιξε για τα καλά από την περσινή σεζόν και στο στρατόπεδο του Προμηθέα δεν μένουν σε όσα έγιναν πέρυσι.

Η δουλειά έχει ξεκινήσει για τα καλά στην Πάτρα και ήδη τα πρώτα σημάδια έχουν φανεί, λίγο πριν από τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας της νέας σεζόν. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ξέρει την πλειοψηφία των παικτών του, αλλά και οι παίκτες ξέρουν τι να περιμένουν από εκείνον.

Αυτοί που έκαναν step up

Από το περσινό ρόστερ παρέμειναν όλοι οι Έλληνες παίκτες, γεγονός που έκανε τη μετάβαση από την περσινή στη φετινή σεζόν ακόμα πιο ομαλή στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Ενώ παράλληλα «λύνει» και τα χέρια του έμπειρου κόουτς για να δουλέψει στα επίπεδα που θέλει, με γνώριμα πρόσωπα.

Ένας από τους παίκτες που δείχνει σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την περσινή σεζόν είναι ο Αντώνης Καραγιαννίδης. Κάτι το οποίο έχει εξήγηση. Ο Έλληνας σέντερ καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού δούλεψε σκληρά, μέσα από ατομικές προπονήσεις, ενώ βρέθηκε για πολλές μέρες στο Promitheas Park, κάνοντας μεταβατικές προπονήσεις υπό την επίβλεψη των ανθρώπων της ομάδας.

Ο Καραγιαννίδης βλέπει τη νέα σεζόν σαν πρόκληση και στον Προμηθέα αναμένεται να του δώσουν χρόνο συμμετοχής, ξεκινώντας την σεζόν ως back up σέντερ. Σε μια κίνηση που δείχνει πόσο υπολογίζουν στην παρουσία του.

Εξίσου ανεβασμένος είναι και ο Νάσος Μπαζίνας αυτή τη σεζόν. Ο Έλληνας γκαρντ άρπαξε κάθε ευκαιρία από τα μαλλιά την περσινή σεζόν, είδε τον Ηλία Παπαθεοδώρου να τον... πιέζει στα όρια, όμως εκείνος ανταποκρίθηκε και πλέον είναι έτοιμος για αναβαθμισμένο ρόλο τη σεζόν που έρχεται. Άλλωστε και για εκείνον το καλοκαίρι ήταν πολύ γεμάτο, μένοντας για αρκετό διάστημα στο παρκέ.

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Κόνιαρης έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την προετοιμασία, δείχνοντας πως η εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι άνθρωποι της ομάδας έχει αντίκτυπο στο παιχνίδι του, ενώ και ο Άγγελος Λάγιος παρουσιάζει βελτίωση, γεγονός που κάνει τον κόουτς Παπαθεοδώρου να τρίβει τα χέρια του.

Τα νέα αποκτήματα

Στο μέτωπο των παικτών που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι, ο Μιχάλης Λούντζης είναι παίκτης που γνωρίζει τα κατατόπια και ξέρει πότε να ανεβάσει στροφές. Άρα η δική του μεταγραφή είναι η πιο... safe απ' όλες, σε όλα τα επίπεδα.

Όσον αφορά τους ξένους παίκτες, αυτός που έχει κλέψει τις εντυπώσεις με το «καλημέρα» είναι ο Τζος Άνταμς. Από τις πρώτες μέρες του στην Ελλάδα ο Αμερικανός γκαρντ δείχνει την ποιότητά του, αλλά και τον ηγετικό του χαρακτήρα. Μαζί με τον Ουές Ιβούντου είναι οι πιο vocal παίκτες στην ομάδα, βγάζοντας την εμπειρία τους σε αρκετές στιγμές κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Για τον Άνταμς άλλωστε η σεζόν είναι γεμάτη προκλήσεις και στόχος του είναι να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο μέσα από την παρουσία του στον Προμηθέα.

Ο Ντάριους Πέρι αποτελεί ένα από τα ερωτηματικά του φετινού Προμηθέα, όμως ο Αμερικανός γκαρντ έχει «κερδίσει» ήδη το προπονητικό σταφ με την παρουσία του. Από τις πρώτες μέρες έχει δείξει τεράστια διάθεση για να μάθει πράγματα, αλλά και να αφομοιώσει τα θέλω του προπονητή του, περνάει πολλές ώρες στο παρκέ και κάθε μέρα που περνάει είναι όλο και καλύτερος σε κάθε τομέα.

Ο παίκτης που ακόμα... ψάχνει τον εαυτό του είναι ο Καμάριον Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήρθε από τους OKC Blue, πρωταθλητές στην G-League, όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Προμηθέα. Ο Παπαθεοδώρου τον πιστεύει και αναμένεται να του το δείξει στα φιλικά, με τον Ουίλιαμς να διακρίνεται για τον δυναμισμό και την ένταση κοντά στο καλάθι.

Η νουβέλ βαγκ

Πέραν των έμπειρων παικτών όμως, ο Προμηθέας φροντίζει και για το μέλλον του, μέσα από το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που λειτουργεί σε πρότυπα εξωτερικού και ήδη έχει... συστήσει στο ελληνικό κοινό αρκετούς παίκτες. Με την φιλοδοξία να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα χρόνια.

Ήδη στην ανδρική ομάδα βρίσκεται ο Γρηγόρης Πρέκας, ο οποίος την φετινή σεζόν αναμένεται να πάρει ευκαιρίες. Ο Πρέκας είναι ένα project το οποίο «δουλεύτηκε» από την περσινή σεζόν, όταν και ακολούθησε την προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι του 2023, ενώ πήρε κάποιες ευκαιρίες, σε μια σεζόν στην οποία στάθηκε και άτυχος λόγω τραυματισμού.

Τη φετινή σεζόν το project το οποίο θέλουν να... συστήσουν στον κόσμο οι Πατρινοί είναι ο Χρήστος Τσίπας. Πρόκειται για έναν γκαρντ που αγωνίζεται στην εφηβική ομάδα του Προμηθέα και έχει potential για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Κάτι που έχουν ήδη διακρίνει στην ομάδα και για το λόγο αυτό προπονείται υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου. Στις προπονήσεις της ομάδας μετέχει και ο Βάκης Λάκοφ, ένας παίκτης που αποκτήθηκε το καλοκαίρι και αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο στον Προμηθέα 2014, στην National League 1, με τους Προμηθείς να δείχνουν με τις κινήσεις τους πως είναι σημαντικά τα αποτελέσματα της ανδρικής ομάδας, αλλά εξίσου σημαντική και η ανάπτυξη των παικτών που αποτελούν τον πυρήνα των τμημάτων υποδομής.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!