ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: «Οι μάσκες έπεσαν»
i

Παναγιώτης Φασούλας / © Intime

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: «Οι μάσκες έπεσαν»

Sportal newsroom 11:50 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 27.07.2024

Ο συνδυασμός «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

Ανακοίνωση κατά του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, εξέδωσε ο συνδυασμός «πρώτα το Μπάσκετ».

Σε αυτή επιτίθεται στον κ. Λιόλιο επισημαίνοντας ότι σκορπάει χρήματα που δεν του ανήκουν για ιδίον όφελος, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό θα σταματήσει μετά τις εκλογές της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά:

«Μας είπαν ότι είναι "τεχνοκράτες". Σκεφτήκαμε πως κάτι έχουν να προσφέρουν, ας τους ακούσουμε. Άλλωστε "τεχνοκράτης" είναι αυτός που ξέρει πολύ καλά ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, είναι πολύ καλός σε αυτό και καλείται να το αναλάβει για λογαριασμό άλλου.

Προσπαθήσαμε τρία χρόνια να καταλάβουμε ποια τέχνη κρατούν. Δεν τα καταφέραμε. Το μόνο που κρατάνε είναι το ταμείο. Αυτό το γνωρίζαμε, συμβαίνει με κάθε διοίκηση.

Ξαφνικά ξένες προς το μπάσκετ λέξεις όπως "wild card" απέκτησαν νόημα. Γιατί να δίνεις "wild card", όταν το κυρίαρχο στοιχείο τού αθλητισμού είναι ο ανταγωνισμός; Αν μπορώ να αγοράσω κάτι, γιατί να παλέψω να το αποκτήσω; Κι αν μπορώ να αποκτήσω κάτι με λιγότερα χρήματα και μικρότερο ρίσκο, γιατί να επιχειρήσω να φτιάξω ομάδα, αφού με το 1/3 του κόστους αγοράζω την επιθυμητή θέση;

Γιατί η "επιτροπή δεοντολογίας" να επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα, δυσανάλογα με την οικονομική επιφάνεια ερασιτεχνικών σωματείων; Τι είναι αυτό το περιβόητο «ταμείο αλληλεγγύης» και σε ποιον είμαστε αλληλέγγυοι;

"Τεχνοκράτες" είναι, κάτι θα ξέρουν. Μόνο που κι εμείς γνωρίζουμε. Δεν περιμέναμε να δούμε γραφήματα και… πίτες σε PowerPoint για να καταλάβουμε ότι όταν μας χωρίζουν λιγότερο από δύο μήνες για τις εκλογές το να μοιράζεις λεφτά σε σωματεία, το να σπας τον κουμπαρά σου, είναι φτηνή πολιτική σπέκουλα, δίχως ίχνος τέχνης, δίχως ίχνος μοντέρνας κουλτούρας.

Οι μάσκες κ. Λιόλιο έπεσαν. Μοιράζετε χρήματα που δεν είναι δικά σας, επιχειρώντας να επηρεάσετε τη γνώμη τους για εσάς. Αρχίσατε τα… προεκλογικά δώρα, στέλνετε ηλεκτρονικά μηνύματα προσφέροντας από voucher μέχρι μπάλες και από χρήματα (μοιρασμένα στα δύο, για να υπάρχει κι η προοπτική) μέχρι ρούχα. Αν είναι νόμιμα (αν) είναι και ηθικά αυτά τα δώρα;

Αλήθεια κ. Λιόλιο δίνονται σε όλους, ή μόνο στους… αναποφάσιστους; Γνωρίζουν τα σωματεία που σας στηρίζουν τις παροχές σας, ή αυτά είναι δεδομένα και δεν έχουν ανάγκη… εκσυγχρονισμού; Τα δικά μας σωματεία πάντως δεν έχουν λάβει κάποιο από τα δώρα σας.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι κάνετε, αλλά πέφτετε έξω. Το μπάσκετ έχει πολύ περισσότερους ανθρώπους με αξιοπρέπεια, που δεν σκύβουν ούτε για να δέσουν τα κορδόνια τους. Έχει ανθρώπους που δεν κάνουν πίσω, ούτε για να πάρουν φόρα. Θα το διαπιστώσετε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Εμείς έχουμε κάνει 16 συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, με ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα, καλώντας τα σωματεία να μιλήσουμε για τα προβλήματά τους. Να τα ακούσουμε, όχι να μιλήσουμε… από άμβωνος. Δεν τους κουνήσαμε χιλιάρικα, δεν τάξαμε γήπεδα, δεν τους αντιμετωπίσαμε ως franchise χαμηλού κόστους.

Γιατί εμείς σεβόμαστε τα σωματεία. Εσείς, με τις πράξεις σας, όχι μόνο δείχνετε ασέβεια στα κύτταρα του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και στο αξίωμα, το οποίο μπορείτε να χαρείτε για άλλες 50 ημέρες.

Σταματάμε για την ώρα, αλλά θα επανέρθουμε. Με αυτή σας την κίνηση οι μάσκες έπεσαν.

Να θυμόσαστε ότι το μπάσκετ έχει μια διαφορά από το υπέροχο Πατρινό καρναβάλι: Δεν διαρκεί για πάντα, ούτε η ασυλία, ούτε η προσπάθεια να κρύψετε το πραγματικό σας πρόσωπο.

"Πρώτα το Μπάσκετ"».