O συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» κινείται νομικά για τις δηλώνεις του Λιόλιου

O συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» κινείται νομικά για τις δηλώνεις του Λιόλιου

Sportal newsroom 11:19 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 17.09.2024

Ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι συνεργάτες του επανεξελέγησαν και παραμένουν στη διοίκηση της ΕΟΚ, αλλά οι δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας για «έκνομες ενέργειας» προκάλεσαν την αντίδραση του Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος μέσω του «Πρώτα το Μπάσκετ» ενημέρωσε ότι θα προβεί σε «νομικές ενέργειες».

Με τις εκλογές (συνήθως) ολοκληρώνονται ο βασικός κύκλος «συγκρούσεων» των διεκδικητών της «καρέκλας», μόνο που στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχουμε... παράταση. Διότι, ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Φασούλα, αφού πρώτα ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του επανεκλεγέντα προέδρου, Βαγγέλη Λιόλιου στο ΕΟΚ Webradio, αποφάσισε να περάσει σε νέα αντεπίθεση.

Ο Λιόλιος αναφέρθηκε σε «διάφορα παράξενα πράγματα προεκλογικά, έκνομες ενέργειες, που θα ακολουθήσουν τη διαλεύκανση απ’ τη δικαιοσύνη», μόνο που την ίδια... οδό θα ακολουθήσει και ο Παναγιώτης Φασούλας.

«Η αλήθεια είναι πως δεν νιώσαμε έκπληξη στην ανακολουθία λόγων του προέδρου της ΕΟΚ, ο οποίος από τη μία σηκώνει τη σημαία τής ενότητας και από την άλλη απειλεί με παραπομπή στη δικαιοσύνη. Μέχρι τώρα, βέβαια, ούτε έχει ζητήσει τη συνδρομή των αρχών, ώστε να εξαφανιστούν οι λεκέδες από το άθλημα, ούτε έχει δείξει συνέπεια εξαγγελιών και έργων», έγραψε στο ξεκίνημα ο συντάκτης της ανακοίνωσης του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ».

Επίσης, «επειδή, νιώσαμε ότι πέταξε το γάντι, επειδή μίλησε για έκνομες πράξεις στην προεκλογική διαδικασία, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο τού μπάσκετ ότι αποδεχόμαστε την πρόκληση και από την πλευρά μας θα κινηθούμε ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξαν έκνομες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας. Και αυτή την φορά τίποτα δεν θα είναι ίδιο με το 2021...

Το οφείλουμε στο άθλημα, το οφείλουμε στον συνδυασμό μας, ο οποίος αποτελείται από ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο, αλλά πάνω απ’ όλα το οφείλουμε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Να μην νιώθει ότι δεν συνδράμουμε την προσπάθειά του» ενώ η ανακοίνωση έκλεισε με το ότι «σύντομα θα ενημερώσουμε, όπως με συνέπεια κάνουμε, για τις επόμενες νομικές μας ενέργειες».