Προσπάθησε ο Πρωτεάς Βούλας, αλλά η αήττητη Εσκότρεν δεν του άφησε περιθώρια

Προσπάθησε ο Πρωτεάς Βούλας, αλλά η αήττητη Εσκότρεν δεν του άφησε περιθώρια

Ο Πρωτέας Βούλας αντιμετώπισε την ισπανική Εσκότρεν για την 3η αγωνιστική του EuroCup Women, με τις παίκτριες του Μάριου Δεσποτάκη να παλεύουν, αλλά τελικά να ηττώνται με το τελικό 48-73 και κάπως έτσι έπεσαν στο 1-2.

Έπειτα από τη νίκη με την Σέπσι και την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, ο Πρωτέας Βούλας αντιμετώπισε για την 3η πλέον αγωνιστική του EuroCup γυναικών την ισπανική Εσκότρεν.

Οι Ελληνίδες αν και δεν μπήκαν πολύ καλά στο ματς, έβγαλαν μια αντίδραση στο δεύτερο δεκάλεπτο, την οποία ωστόσο η Εσκότρεν κατάφερε να «σβήσει» στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας τη νίκη με το τελικο 48-73, διατηρώντας παράλληλα το αήττητό της.

«Αυτοκτόνησε« ο Παναθηναϊκός και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο
ΜΠΑΣΚΕΤ

17:43 - 24.10.2024

«Αυτοκτόνησε« ο Παναθηναϊκός και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο

Ο Παναθηναϊκός είχε στα χέρια του το παιχνίδι με την Λούμπλιν, 30'' πριν από το τέλος, όμως ένα λάθος της Τζάζμιν Τζόουνς αποδείχθηκε μοιραίο, με την ομάδα από την Πολωνία να φτάνει στη νίκη (63-62) και το τριφύλλι πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες σχετικά άστοχες και το σκορ να βρίσκεται μόλις στο 4-6 υπέρ της Εσκότρεν. Οι Ισπανίδες παρόλα αυτά κατάφεραν να χτίσουν μία καλή διαφορά από τον Πρωτέα στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου, με ένα επιμέρους 5-12 σερί να διαμορφώνει το 9-18 του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πρωτέας μπήκε και καλύτερα και κατάφερε να μειώσει μέχρι και στους 4 (16-20), παρόλα αυτά η Εσκότρεν κατάφερε να πάρει ξανά ένα κεφάλι ασφαλείας, με 5 πόντους του Πρωτέα στο τέλους του ημιχρόνου να γράφουν το 26-33.

Κορυφαία για τον Πρωτέα στο ημίχρονο ήταν η Ανίσα, έχοντας 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ η Μπέκι Μάσει ήταν η μόνη διψήφια του παιχνιδιού με 11 πόντους, έχοντας μάλιστα και 7 ριμπάουντ.

Στην επανάληψη ο Πρωτέας δεν κατάφερε να ακολουθήσει την Εσκότρεν, η οποία έθεσε για τα καλά τον ρυθμό της και επιτρέποντας στον Πρωτέα να σκοράρει μόλις 2 φορές από προσπάθειες εντός πεδιάς, κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με το 34-53.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πιο πολύ διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Εσκότρεν δεν άφησε περιθώρια στον Πρωτέα και κάπως έτσι κατάφερε να φύγει χωρίς άγχος από το κλειστό της Βούλας με το τελικό 48-73.

Κορυφαία για τον Πρωτέα ήταν η Χριστίνα Αναστασοπούλου των 10 πόντων, των 7 ριμπάουντ, των 2 ασίστ και του ενός κλεψίματος, ενώ από τις νικήτριες ξεχώρισαν οι Μπέκι Μάσει των 17 πόντων και των 10 ριμπάουντ, μαζί με την Ντελίσια Ουάσινγκτον που είχε επίσης νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 9-18, 26-33, 34-53, 48-73.