«Μοιάζει με τον Γιαμπουσέλε, έκπληξη η μεταγραφή του στην ΑΕΚ»: Η ανάλυση του ΡαϊΚουάν Γκρέι στο Sportal από τον προπονητή των Austin Spurs

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι με τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς

«Μοιάζει με τον Γιαμπουσέλε, έκπληξη η μεταγραφή του στην ΑΕΚ»: Η ανάλυση του ΡαϊΚουάν Γκρέι στο Sportal από τον προπονητή των Austin Spurs

Χρήστος Τσάλτας 22:52 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:03 - 30.09.2024

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ Betsson και ο άλλοτε προπονητής του στην G-League, Ουίλ Βόιγκτ, μίλησε στο Sportal για τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ, για την ΑΕΚ Betsson, ήταν ένας παίκτης τον οποίο ο Ντράγκαν Σάκοτα επιθυμούσε διακαώς. Ο «Σάλε» είχε στην κορυφή της λίστας του τον ΡαϊΚουάν Γκρέι, για τον οποίο η Ένωση είχε δείξει μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή.

Το σίριαλ είχε happy end, με τον 25χρονο σέντερ να έρχεται στην Ελλάδα και να φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα για τη σεζόν που έρχεται. Έτσι, η Ένωση δυνάμωσε σημαντικά στη θέση 5, με έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά με την παρουσία του στο παρκέ.

«Θυμίζει πολύ τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε. Είναι undersized σέντερ. Είναι πολύ ταλαντούχος. Μπορεί να παίξει κπάρα πολύ καλά και να σουτάρει με συνέπεια». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Ουίλ Βόιγκτ. Ο Αμερικανός κόουτς συνεργάστηκε με τον Γκρέι την περσινή σεζόν, στους Austin Spurs και έχει ξεκάθαρη εικόνα για την παρουσία του εντός παρκέ. Την οποία και κατέθεσε στο Sportal.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στο παιχνίδι του Αμερικανού ο έμπειρος προπονητής; «Η ικανότητά του στο σουτ ήταν ένα δυνατό στοιχείο του. Ξεκίνησε τη σεζόν στην G-League με τους Οστιν Σπερς και έκανε βήματα μπροστά μέσα στη σεζόν. Δεν παραπονέθηκε σε καμία στιγμή για την ευκαιρία του και απλώς περίμενε πότε θα ερχόταν η δική του ευκαιρια να παίξει. Είχε υπομονή και επιβραβεύτηκε με two-way από τους Σπερς. Είναι παίκτης με ταλέντο και για μένα ήταν έκπληξη η μεταγραφή του στην ΑΕΚ».

Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ο Γκρέι πήρε την ευκαιρία να παίξει στο ΝΒΑ, με two-way contract. Για να φτάσει ως εκεί όμως δούλεψε σκληρά. «Έχει δουλέψει πολλά σημεία στο παιχνίδι του. Αν είναι συνεπής στο σουτ μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκα. Το στυλ του θυμίζει αρκετά του Γκέρσον Γιαμπουσέλε, είναι αθλητικός, είναι εκρηκτικός και έχει δυναμισμό σε κάθε φάση».

Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας στο παιχνίδι του εκρηκτικού σέντερ είναι η παρουσία του στα αποδυτήρια και η χημεία που χτίζει με τους συμπαίκτες και τους προπονητές του. Ένα στοιχείο το οποίο ξεχώρισε και στην παρουσία του στην G-League.

«Στα αποδυτήρια είναι ένας σιωπηλός ηγέτης. Η δική μας η ομάδα είχε πολλούς νεαρούς παίκτες, έτσι εκείνος έπρεπε να παίξει το ρόλο του ηγέτη με τον τρόπο του και να βοηθήσει τους νεότερους συμπαίκτες του. Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αλλά είναι παίκτης που δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα σε καμία περίπτωση», τόνισε επί του θέματος ο νυν assistant coach του BYU, πριν σταθεί σε μια ακόμα παράμετρο.

Στο τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος της ΑΕΚ από τον ΡαϊΚουάν Γκρέι. «Η ΑΕΚ πήρε έναν πολύ καλό παίκτη χωρίς αμφιβολία. Σίγουρα ΄θα πρέπει να χρειαστεί λίγο χρόνο για να μάθει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά μόλις το μάθει να είναι απόλυτα ικανός να κάνει τη διαφορά. Είναι undersized ψηλός και θα βοηθήσει την ΑΕΚ να ανοίξει το παρκέ με την παρουσία του».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!