O Ραούλ Νέτο ψάχνει ομάδα μετά την... εμπειρία του με την Φενέρμπαχτσε - Θέλει να παίξει στην Euroleague

O Ραούλ Νέτο ψάχνει ομάδα μετά την... εμπειρία του με την Φενέρμπαχτσε - Θέλει να παίξει στην Euroleague

Γιώργος Γαβριλάκης 12:21 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 08.07.2024

Η Βραζιλία προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Ραούλ Νέτο, θύμισε από μέρους του τι έγινε τελικά με την Φενέρμπαχτσε στην οποία υπέγραψε πέρσι και τώρα «ως ελεύθερος αναζητώ την επόμενη ομάδα της καριέρας μου».

Όταν ο Ραούλ Νέτο υπέγραψε στην Φενέρμπαχτσε το καλοκαίρι του 2023, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που θα έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague. Τελικά, δεν το... έκανε!

Μεσολάβησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, εκεί όπου ο 32χρονος γκαρντ με τα οκτώ χρόνια προϋπηρεσίας στο NBA, εκπροσώπησε την Βραζιλία, αλλά κατά τη διάρκεια του σπουδαίου τουρνουά τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και εγκατέλειψε. Χειρουργήθηκε λίγες ώρες αργότερα και η Φενέρμπαχτσε αν και ποτέ δεν το... παραδέχτηκε, ούτε το ανακοίνωσε, «έσπασε το συμβόλαιο», όπως αποκάλυψε τώρα ο Νέτο, ο οποίος και πάλι με την εθνική ομάδα της χώρας του ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταυτόχρονα όμως, ψάχνει και νέα ομάδα μιας και είναι ελεύθερος στην αγορά.

«Δεν έχω ομάδα αυτή τη στιγμή. Είμαι free agent», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Basketnews κατά τη διάρκεια του Προολυμπιακού Τουρνούα που λάμβανε μέρος η Βραζιλία και εν τέλει προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Σε λίγο θα γίνει και... Αθάνατος: Ο Ρούντι Φερνάντεθ θα παίξει με την Ισπανία για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

10:56 - 08.07.2024

Σε λίγο θα γίνει και... Αθάνατος: Ο Ρούντι Φερνάντεθ θα παίξει με την Ισπανία για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)

Μέχρι και τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής μπορεί να έχουν λιγότερη εμπειρία από τον Ρούντι Φερνάντεθ στους Αγώνες που επιμελούνται. Διότι ο Ισπανός, στην «πόλη του φωτός», θα εμφανιστεί για έκτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Από την Αθήνα του 2004 μέχρι το Παρίσι του 2024, ο 39χρονος σταρ ακολουθεί τη διαδρομή χωρίς στάσεις και παρακάμψεις...

Επίσης, εξήγησε πως «η Φενέρ πέρσι όταν χτύπησε έληξε την συνεργασία μας» και τώρα που έχει ανακτήσει μεγάλο μέρος των δυνάμεών του αν και «έχω έναν μυϊκό τραυματισμό που με ταλαιπωρεί», στο Παρίσι θέλει να δείξει την αξία του και με τις εμφανίσεις του να πείσει μία ομάδα να του δώσει τελικά την ευκαιρία να δοκιμαστεί στην Euroleague.

Προς το παρόν, «προσπαθώ ξεπεράσω τον τραυματισμό και θα κάνω τα πάντα για να βρεθώ στο Παρίσι μαζί με τους συμπαίκτες μου στην εθνική. Με ανησυχούν οι ενοχλήσεις που έχω, αλλά θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα καταφέρει. Πιστεύω θα είμαι έτοιμος όταν αρχίσει το τουρνουά».