Η Ράστα Βέχτα ηττήθηκε πριν τον αγώνα με τον Προμηθέα - Νίκησε η αντίπαλος του Άρη, Χάμπουργκ Τάουερς

Η Ράστα Βέχτα ηττήθηκε πριν τον αγώνα με τον Προμηθέα - Νίκησε η αντίπαλος του Άρη, Χάμπουργκ Τάουερς

Απόστολος Μαυράκης 21:42 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:53 - 06.10.2024

Η αντίπαλος του Προμηθέα στο BCL, Ράστα Βέχτα, έχασε από την Χέμνιτς, ενώ η Χάμπουργκ Τάουερς που αντιμετωπίζει τον Άρη στο EuroCup επικράτησε της Όλντενμπουργκ, στα πλαίσια του γερμανικού πρωταθλήματος.

Την σεζόν 2024/2025, οι ελληνικές ομάδες θα έρθουν αρκετές φορές αντιμέτωπες με γερμανικές ομάδες κατά την ευρωπαϊκή τους πορεία. Η αρχή μάλιστα ήδη έγινε, με τον Παναθηναϊκό και να επικρατεί της Αλμπα στην πρεμιέρα της Euroleague με 77-87.

Κατά την διάρκεια της Κυριακής 6/10, τα μάτια του Προμηθέα σίγουρα στράφηκαν στο αποτέλεσμα της Ράστα Βέχτα κόντρα στην Χέμνιτς, που αντιμετωπίζει την Τετάρτη 9/10, αλλά σίγουρα και ο Άρης θα... ξέκλεψε μερικές ματιές από τον αγώνα της αντίπαλού του στο EuroCup, Χάμπουργκ Τάουερς κόντρα στην Όλντενμπουργκ.

Η αντίπαλος του Προμηθέα, Ράστα Βέχτα, ηττήθηκε σε εκτός έδρας αγώνα από την Χέμνιτς στο γερμανικό πρωτάθλημα και πλέον μετρά 3 σερί ήττες (2 στο πρωτάθλημα και μία στο BCL). Η Χέμνιτς είχε καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού το προβάδισμα και μάλιστα στο μεγαλύτερό του μέρος ήταν διψήφια.

Ο Μπράντον Ράντολφ των 19 πόντων και ο Τζάστιν Ρόμπινσον των 16, ήταν τα μοναδικά οφέλη για την Βέχτα, αφού κατά τα άλλα η Χέμνιτς δεν δυσκολεύτηκε και πολύ να την κερδίσει με το τελικό 88-77.

Στο ματς που αφορούσε τον Άρη αντιθέτως, η αντίπαλός του Χάμπουργκ Τάουερς επικράτησε της Όλντενμπουργκ με 87-78 και «έσπασε» το αρνητικό σερί των 3 ηττών που είχε. Υπενθυμίζουμε πως στην πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος η Τάουερς είχε κερδίσει την Αλμπα με το επιβλητικό 97-80, ενώ στην επόμενη αγωνιστική κόντεψε να κάνει την ζημιά στην Μπάγερν, από την οποία ωστόσο έχασε με μόλις έναν (81-80).

Όσον αφορά τον αγώνα με την Όλντενμπουργκ, η νίκη δεν ήρθε εύκολα για την ομάδα του Αμβούργου. Οι «Πύργοι» χρειάστηκε να κάνουν την υπέρβαση και να καταγράψουν ένα φοβερό τέταρτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 27-14) προκειμένου να ολοκληρώσουν την ανατροπή τους.

Όπως και να έχει, η νίκη ήρθε για την Χάμπουργκ Τάουερς με το τελικό 87-78 και τον Τζάιζεκ Λότι να ξεχωρίζει με τους 17 του πόντους, τις 7 ασίστ και τα 4 ριμπάουντ του.

Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 9/10 και ώρα 21:00 την Ράστα Βέχτα, σε μία αναμέτρηση εκτός έδρας για την δεύτερη αγωνιστική του BCL. Από την άλλη η Χάμπουργκ Τάουερς θα υποδεχθεί τον Άρη στις 12/11 και ώρα 20:30 για την 8η αγωνιστική του EuroCup.