Ρεάλ και Μπαρτσελόνα χάνουν τα... διαμάντια τους: Τρεις παίκτες φεύγουν για τις ΗΠΑ! (vids)
i

© acb

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα χάνουν τα... διαμάντια τους: Τρεις παίκτες φεύγουν για τις ΗΠΑ! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:24 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:36 - 30.05.2024

Δύο νεαροί παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ντιανιέ και ο Ντενίμ και ένας της Μπαρτσελόνα, ο Γιακουτσιόνις, αποχωρούν από την Ισπανία και τις ομάδες τους για να αγωνιστούν στο Κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Οι φόβοι του CEO της Euroleague και του ατζέντη Μίσκο Ραζνάτοβιτς, επιβεβαιώνονται μονομιάς!

Όταν κατά τη διάρκεια του Final Four του Βερολίνου, ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Παούλιους Μοτιεγιούνας εξέφρασε τον λόγο για τον οποίο έχει ένα ιδιαίτερο άγχος για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, εξήγησε ακριβώς τι εννοούσε και λίγο αργότερα συμφώνησε μαζί του και ο φημισμένος Σέρβος ατζέντης Μίσκο Ρασνάτοβιτς.

Στην πραγματικότητα και οι δυο τους περιέγραψαν μία κατάσταση που λόγω της αλλαγής των κανονισμών στο Κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (NCAA) και της δυνατότητας που έχουν πλέον οι αθλητές-σπουδαστές να βγάζουν χρήματα, αυτό θα οδηγούσε στην απώλεια μεγάλου... όγκου ταλέντου από την Ευρώπη.

Κι πριν προλάβει να κατασταλάξει η άποψή τους, ο φόβος αυτός περνάει σε κατάσταση εφαρμογής και η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα χάνουν από τις τάξεις τους τρεις νεαρούς υπερταλαντούχους παίκτες (δύο η Βασίλισσα και έναν οι Καταλανοί) που βρίσκονται προ της οριστική απόφασης να αποχωρήσουν από την Ισπανία και να συνεχίσουν την πορεία του στο NCAA.

Η Ρεάλ έκανε ήδη ένα... repeat: Πρωταθλητές Ευρώπης οι έφηβοι των Μαδριλένων, νίκησαν στον τελικό του ANGT την INSEP (vids)
EUROLEAGUE

16:35 - 26.05.2024

Η Ρεάλ έκανε ήδη ένα... repeat: Πρωταθλητές Ευρώπης οι έφηβοι των Μαδριλένων, νίκησαν στον τελικό του ANGT την INSEP (vids)

Λίγες ώρες πριν τον τελικό της Euroleague στο Βερολίνο προηγήθηκε ο τελικός του Adidas Next Generation Tournament, εκεί όπου η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική σεζόν το πρωτάθλημα στους εφήβους. Οι Ισπανοί νίκησαν με 85-84 στο έξτρα πεντάλεπτο την ομάδα της γαλλικής ακαδημίας INSEP.

Ο 18χρονος Ρώσος φόργουορντ Ιγκόρ Ντενίμ της Ρεάλ, ο οποίος έκανε μεγάλη αίσθηση με το παιχνίδι του σε όλη τη διάρκεια του Adidas Next Generation Tournament της Euroleague αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο, Μπίνγκαμ Γιανγκ, ο συνομήλικος συμπαίκτη του στη Μαδρίτη, Ισμαϊλά Ντιανιέ από τη Σενεγάλη με ύψος 214 εκατοστά, θα σπουδάσει και θα αγωνιστεί στο Γκονζάγκα, ενώ η απώλεια της «Μπάρτσα» αφορά στον Κασπάρας Γιακουτσιόνις. Ο Λιθουανός γκαρντ έχε ήδη συμφωνήσει με το Ιλινόις.

Ισμαϊλά Ντιανιέ

Ιγκόρ Ντενίμ

Κασπάρας Γιακουτσιόνις