Έρχονται αλλαγές στην Ρεάλ Μαδρίτης, προσεχώς μεγάλο «ξεσκαρτάρισμα»

Έρχονται αλλαγές στην Ρεάλ Μαδρίτης, προσεχώς μεγάλο «ξεσκαρτάρισμα»

Χρήστος Τσάλτας 14:56 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 14.08.2024

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για την Ρεάλ Μαδρίτης που στρέφει το βλέμμα της στην επόμενη σεζόν, με τις αλλαγές στο ρόστερ να είναι πολλές.

Κόντρα τα προγνωστικά η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κατακτήσει την Euroleague, έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Final 4 του Κάουνας. Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Τσους Ματέο δεν ήταν μέσα στα φαβορί για τον τίτλο, το βάρος φανέλας και ο χαρακτήρας του γκρουπ «μίλησαν» την κρίσιμη ώρα.

Οι Μαδριλένοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Liga Endesa, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο, με τους Μαδριλένους πλέον να στρέφουν το βλέμμα τους στην επόμενη σεζόν και στο φετινό καλοκαίρι.

Οι αλλαγές στο WiZink Center αναμένεται να είναι πολλές στη στελέχωση του ρόστερ, καθώς αρκετά συμβόλαια ολοκληρώνονται και οι Μαδριλένοι ετοιμάζονται να μπουν σε μια νέα διαδικασία, ώστε να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικήσουν για μία ακόμα σεζόν τίτλους.

Σε πρώτη φάση βρίσκονται τα συμβόλαια που εκπνέουν το καλοκαίρι. Οι Άντονι Ράντολφ, Άνταμ Χάνγκα, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Ρούντι Φερνάντεθ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Πετρ Κορνέιγ και Κάρλος Αλοθέν βλέπουν τα συμβόλαιά τους να ολοκληρώνονται. Σέρχιο και Ρούντι αναμένεται να συνεχίσουν στην ομάδα για μία ακόμα σεζόν, πλαισιώνοντας τον Σέρχιο Γιουλ στην ηγεσία της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, ερωτηματικό υπάρχει γύρω από τις περιπτώσεις των Χάνγκα, Ουίλιαμς-Γκος και Αλοθέν, με τους δύο πρώτους να έχουν πιθανότητες παραμονής. Εκτός Ρεάλ θα βρεθούν αυτό το καλοκαίρι οι Κορνέιγ και Ράντολφ. Παράλληλα, εκτός πλάνων βρίσκεται και ο Βίκτορ Αμπάλντε, ο οποίος όμως έχει συμβόλαιο έως το 2025.

Την ίδια ώρα, τη λευκή φανέλα θα φορέσει τη νέα σεζόν ο Φακούντο Καμπάτσο, ενώ στο ραντάρ των Μαδριλέων βρίσκεται ο Κάιλ Γκάι, που πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν με τη φανέλα της Μπανταλόνα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Άλλωστε στο στρατόπεδο της Ρεάλ αναζητούν έναν παίκτη με έφεση στο τρίποντο και η περίπτωση του Γκάι ξεχωρίζει.

Παράλληλα, προσπάθειες γίνονται για ανανέωση των συμβολαίων των Έντι Ταβάρες, Γκάμπριελ Ντεκ και Ντζάναν Μούσα. Και τα τρία συμβόλαια ολοκληρώνονται το 2024, ωστόσο οι Μαδριλένοι δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν να χάσουν κανέναν από τους τρεις το επόμενο καλοκαίρι, ως ελεύθερους.