Ο Γκαρούμπα επέστρεψε στην Ρεάλ Μαδρίτης μετά από τρία χρόνια στο NBA

Ο Γκαρούμπα επέστρεψε στην Ρεάλ Μαδρίτης μετά από τρία χρόνια στο NBA

Γιώργος Γαβριλάκης 12:26 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:37 - 20.08.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου Ισπανού φόργουορντ/σέντερ, Ουσμάν Γκαρούμπα και του έδωσε τη φανέλα με το Νο 16. Αυτή που φορούσε και πριν φύγει (το 2021) για το NBA.

Μία μέρα μετά την αποχώρηση του Γκερσόν Γιαμπουσελέ για το NBA και τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, μία μεταγραφή που... αναστάτωσε την Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε η ώρα για την ενίσχυση της Βασίλισσας.

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα, όπως αναμενόταν να συμβεί εδώ και καιρό, μετά από τρεις μη παραγωγικές χρονιές στον «μαγικό πλανήτη», με τους Χιούστον Ροκετς και τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αλλά κυρίως με τις θυγατρικές τους ομάδες στην G-League, επιστρέφει στη βάση του.

Ο 22χρονος Ισπανός φόργουορντ/σέντερ, γέννημα θρέμμα της Μαδρίτης και των Ακαδημιών της Ρεάλ, ανήκει ξανά στην ομάδα που τον ανέδειξε και δυναμώνει την front line, σε μία... ζώνη που συνεχίζει να κυριαρχεί ο Έντι Ταβάρες, υπάρχει επίσης ο Σερζ Ιμπάκα, ενώ τώρα ο Γκαρούμπα δίνει ξανά νέα προοπτική και μία δόση ενθουσιασμού που είχε περιοριστεί μετά τις εξελίξεις με τον Γιαμπουσελέ.

Βέβαια, η αποχώρηση του Γάλλου, έχει δημιουργήσει τη θέληση να αποκτηθεί και ένας ακόμα πιο... πολυμορφικός φόργουορντ ή έστω ένας σουτέρ, όπως για παράδειγμα ο Ντάβις Μπέρτανς, ο οποίος επίσης δεν αποκλείεται άμεσα να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και να μεταφερθεί στην Ευρώπη. Αν συμβεί αυτό, φαίνεται πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τον πρώτο λόγο.

Η Ρεάλ φέτος έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες κινήσεις και κυρίως αφιερώθηκε στην ανανέωση των συμβολαίων και όχι στις προσθήκες. Επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Ταβάρες, τον Χεζόνια, ενώ πέραν από τον Γκαρούμπα και τον Ιμπάκα (από την Μπάγερν Μονάχου) οι μόνες μεταγραφές αφορούν τον Αντρές Φελίς και τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Εξέβιερ Ράταν-Μέις.