Η μεταγραφή της... ζωής του: Πρώην παίκτης της ΑΕΚ, υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Η μεταγραφή της... ζωής του: Πρώην παίκτης της ΑΕΚ, υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:45 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 12.07.2024

Στα 30 του χρόνια η ευρωπαϊκή πορεία του Εξέβιερ Ράταν-Μέις που ξεκίνησε από την Ελλάδα και την ΑΕΚ καταλήγει στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του.

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης φάνηκε διατεθειμένη, πριν μπει καν ο πρώτος θερινός μήνας, να αποκτήσει τον Εξέβιερ Ράταν-Μέις, τότε αυτή η απόφαση ή έστω η πρόθεση φάνηκε κάπως... περίεργη.

Διότι, ο 30χρονος Καναδός γκαρντ ναι μεν έκανε μία σπουδαία σεζόν στη Ρωσία, αλλά θεωρητικά δεν ανήκει στη σφαίρα του επιπέδου της Βασίλισσας. Αν και η ευρωπαϊκή του πορεία είχε ξεκινήσει και πάλι από μία... Βασίλισσα.

Η πρώτη του στάση στην γηραιά ήπειρο έγινε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Το 2018, ο Ράταν-Μέις, αφού πρώτα έπαιξε πέντε ματς στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις αγωνίστηκε για μερικούς μήνες με την Ένωση, αλλά πριν ολοκληρωθεί το ημερολογιακό έτος, αποχώρησε.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Ισραήλ, επέστρεψε για λίγο στην πατρίδα του, μετά έπαιξε στην G-League του NBA, την Ρουμανία, την Αυστραλία, την Τουρκία και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε εμφανίστηκε στη Ρωσία με την Ενισέι.

Ο Μίροτιτς θα πάρει 14 εκατομμύρια από την Μπαρτσελόνα για να μην την πάει στα δικαστήρια
EUROLEAGUE

12:04 - 12.07.2024

Ο Μίροτιτς θα πάρει 14 εκατομμύρια από την Μπαρτσελόνα για να μην την πάει στα δικαστήρια

Ακριβά θα πληρώσει η Μπαρτσελόνα την περσινή αποδέσμευση του Νίκολα Μίροτιτς. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε εξωδικαστική συμφωνία και ο πρώην παίκτης των Καταλανών και νυν της Μιλάνο, πρέπει μέχρι το τέλος του 2028 να έχει εισπράξει 14 εκατομμύρια ευρώ.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Η αλήθεια είναι πως τα στατιστικά που κατέγραψε στη λίγκα της Βαλτικής ήταν εξαιρετικά και οι 25,7 πόντοι, οι 4,4 ασίστ και τα 4,3 ριμπάουντ έστειλαν... σήματα στη Ρεάλ Μαδρίτης, που φέτος επέλεξε να κρατήσει μερικά από τα μεγάλα συμβόλαιά της, να τα επεκτείνει (όπως έκανε με τον Έντι Ταβάρες και τον Μάριο Χεζόνια) και δεν σκοπεύει να σπαταλήσει πολλά λεφτά σε νέους στόχους. Παρά μόνο στους απαραίτητους. Γι' αυτό και απέκτησε τον Δομινικάνο, Αντρές Φελίς με σκοπό να γεμίσει στις θέσεις των γκαρντ και τώρα ανακοίνωσε επίσημα τον Εξέβιερ Ράταν-Μέις.