Στην αγορά η Ρεάλ για ενίσχυση - Στη λίστα ο Οσετκόφσκι!
i

Ντίλαν Οσετκόφσκι / © IMAGO

Στην αγορά η Ρεάλ για ενίσχυση - Στη λίστα ο Οσετκόφσκι!

Γιώργος Γαβριλάκης 11:23 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:43 - 26.09.2024

Για ένα... τσιγάρο (ίσως και για περισσότερα) ο Ντίλαν Οσετκόφσκι το καλοκαίρι δεν πήρε μεταγραφή για τη Μπαρτσελόνα, αλλά τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τη Marca, είναι έτοιμη να του προσφέρει συμβόλαιο, αφού πρώτα τα βρει με την Μάλαγα στην οποία ανήκει ο Αμερικανός.

Ο Ντίλαν Οσετκόφσκι το καλοκαίρι κι ενώ είχε προηγηθεί μία παραγωγική γι' αυτόν σεζόν με τη Μάλαγα, συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα, αλλά στις ιατρικές εξετάσεις βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης. Έτσι η μεταγραφή ακυρώθηκε, ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ επανατοποθετήθηκε στο ρόστερ της ομάδας από την Ανδαλουσία, αλλά τώρα ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Κι αυτό γιατί η Ρεάλ Μαδριτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca, είναι έτοιμη να τον αποκτήσει.

Η ανάγκη για προσθήκη (τουλάχιστον) ενός φόργουορντ, ειδικά από τη στιγμή που αποχώρησε για το ΝΒΑ o Γκερσόν Γιαμπουσελέ, είχε γίνει προτεραιότητα στη Βασίλισσα. Ο Τσεντί Οσμάν, τον οποίο θεωρούσαν ιδανική επιλογή, τελικά επέλεξε τον Παναθηναϊκό, ο Ντάβις Μπέρτανς την ομάδα του Ντουμπάι και τώρα λίγο μετά την απώλεια του Super Cup Ισπανίας, η Ρεάλ Μαδρίτης επιλέγει να προωθήσει την περίπτωση μεταγραφής του Ντίλαν Οσετκόφσκι, ο οποίος προ ημερών πανηγύρισε το τρόπαιο με την Μάλαγα και τώρα ετοιμάζεται να ενταχθεί στην ομάδα του κόουτς Τσους Ματέο.

O Πουαριέ εξήγησε γιατί έφυγε από την Ρεάλ Μαδριτης, αν και τη θεωρεί «την καλύτερη ομάδα του κόσμου»
EUROLEAGUE

09:36 - 26.09.2024

O Πουαριέ εξήγησε γιατί έφυγε από την Ρεάλ Μαδριτης, αν και τη θεωρεί «την καλύτερη ομάδα του κόσμου»

Στην Αναντολού Εφές αγωνίζεται πλέον ο Βενσάν Πουαριέ, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Marca εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης, παρά το γεγονός ότι θεωρεί πως η Βασίλισσα είναι ασύγκριτη με οποιαδήποτε άλλη ομάδα παγκοσμίως.

Ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος κατέκτησε την Euroleague στη rookie χρονιά του (2023), νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κάουνας, είχε ενημερώσει για τις διαθέσεις της ομάδας. Ουσιαστικά είχε προαναγγείλει την προσθήκη ενός παίκτη, που θα βοηθήσει να καλυφθούν τα αρκετά κενά που υπάρχουν και τώρα ο Οσετκόφσκι υπολογίζεται ως ο παίκτης που θα δώσει τις λύσεις.

Ο 28χρονος Αμερικανός με γερμανική υπηκοότητα, κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, όπου με τη Μάλαγα τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στο ισπανικό πρωτάθλημα και κατέκτησε το Basketball Champions League, κατέγραψε στη στατιστική του 11,8 πόντους με 39,3% στα τρίποντα και 4 ριμπάουντ στην Liga Endesa, ενώ στην ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε 10 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1 ασίστ μέσο όρο.

Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή τότε ο Οσετκόφσκι θα επανατοποθετηθεί στο επίπεδο της Euroleague, που έχει βιώσει στο παρελθόν πως παίκτης της γαλλικής Βιλερμπάν τη σεζόν 2021-2022.