H Ρεάλ πληρώνει τη Μπανταλόνα και παίρνει στη Μαδρίτη τον Αντρές Φελίζ
i

© acb

H Ρεάλ πληρώνει τη Μπανταλόνα και παίρνει στη Μαδρίτη τον Αντρές Φελίζ

Γιώργος Γαβριλάκης 13:44 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 06.06.2024

Μισό εκατομμύριο είναι έτοιμη να καταθέσει στον λογαριασμό της Μπανταλόνα η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα, με σκοπό να αποδεσμευτεί ο Δομινικάνος γκαρντ, Αντρές Φελίζ και ακολούθως να τον κάνει δικό της. Αυτή η μεταγραφή υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει τον Κάιλ Γκάι!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ενεργές σκέψεις και υποχρεώσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Διότι, αντιμετωπίζει στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος την ομάδα-έκπληξη της σεζόν, την Μούρθια και θέλει να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορείας της. Κι αφού η Βασίλισσα έχασε την Euroleague μετά την ήττα της στον τελικό από τον Παναθηναϊκό θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Liga Endesa.

Όταν το κάνει θα είναι ήρεμη να οργανώσει τη μεταγραφική της περίοδο που προμηνύεται έντονη. Διότι, έχει κρατήσει τον Έντι Ταβάρες με νέα πλουσιοπάροχη και πολυετή συμφωνία, φαίνεται πως θα χάσει τον Βενσάν Πουαριέ που προσανατολίζεται προς την Κωνσταντινούπολη και την Αναντολού Εφές, αλλά υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα: Όπως η παραμονή ή όχι του Μάριο Χεζόνια.

Πέραν από τις ανανεώσεις συμβολαίων (Γιουλ, Ροντρίγκεθ) και την αποχώρηση του Ρούντι Φερνάντεθ (σταματάει το μπάσκετ), έχει ήδη καταστρώσει πλάνο για την περαιτέρω ενίσχυση στην περιφέρεια. Μία θέση στα γκαρντ φαινόταν ως φαβορί για να την αποκτήσει ο τέως γκαρντ του Παναθηναϊκού (στο ξεκίνημα της σεζόν) και νυν της Τενερίφης, Κάιλ Γκάιλ. Δεν αποκλείεται η μεταγραφή του Αμερικανού να πραγματοποιηθεί, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια γι' αυτήν, ενώ πλέον υπάρχουν ισχυρές αμφιβολίες για την ολοκλήρωσή της.

Διότι, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποφασίσει να πληρώσει μισό εκατομμύριο δολάρια στην Μπανταλόνα για το buy out του Αντρές Φέλιζ, σκοπεύοντας να αποκτήσει τον 26χρονο Δομινικάνο γκαρντ, ο οποίος προέρχεται από μία ακαταμάχητη σεζόν.

Ήταν η τρίτη του στην ομάδα της Καταλονίας και στην Liga Endesa προσέφερε στη Μπανταλόνα 15 πόντους, 4,3 ασίστ και 4,3 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ ξεχώρισε με την παρουσία του και στο EuroCup: 14,7 πόντοι, 4,7 ριμπάουντ και 5,1 ασίστ. Υπολογίζεται ως το... φρέσκο back up του Φακούντο Καμπάτσο, μαζί με τους βετεράνους Σέρχιο Γιουλ και Σέρχι Ροντρίγκεθ που αναμένεται να επεκτείνουν τα συμβόλαιά του και το ερώτημα που δημιουργείται, αν ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή, είναι αν θα υπάρξει χώρος και για τον Κάιλ Γκάι. Δεν αποκλείεται όντως να υπάρχει, αφού από την Ρεάλ θα αποχωρήσει και ο Φαμπιέν Κοσέρ, ενώ ο Λορέντζο Μπράουν τελικά δεν φαίνεται διατεθειμένος να φύγει από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.