Ένταλμα σύλληψης για τον Μάρκους Σλότερ - Η Ρεάλ κινδυνεύει να χάσει τους τίτλους που πήρε το 2015
i

Μάρκους Σλότερ / © IMAGO

Ένταλμα σύλληψης για τον Μάρκους Σλότερ - Η Ρεάλ κινδυνεύει να χάσει τους τίτλους που πήρε το 2015

Γιώργος Γαβριλάκης 15:50 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:04 - 09.10.2024

Οι κατηγορίες περί πλαστογράφησης διαβατηρίου του Μάρκους Σλότερ τον καιρό που έπαιζε στην Ρεάλ Μαδρίτης (2014-15) εξελίχθηκαν σε ένταλμα σύλληψης και μάλιστα η Βασίλισσα δεν αποκλείεται εν τέλει να τις αφαιρεθούν (κάποιοι) τίτλοι που είχε πάρει εκείνη τη σεζόν. Ανάμεσά τους και η Euroleague που την κατέκτησε με τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον τελικό της Μαδρίτης.

Ο Μάρκους Σλότερ αν και γεννήθηκε στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όταν αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης (από το 2012 έως το 2015) εμφάνισε ένα διαβατήριο από την Γουινέα και τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε με αυτό στις διοργανώσεις που μετείχε η ομάδα του. Εκείνη την αγωνιστική περίοδο μάλιστα, η Βασίλισσα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας και το Κύπελλο, αλλά και την EuroLeague, όπου στον τελικό της Μαδρίτης είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού με 78-59.

Ο 39χρονος Αμερικανός, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2021 με τη φανέλα της ΑΕΚ, εδώ και μήνες κατηγορείται για πλαστογραφία και πλέον έχει σοβαρό πρόβλημα με το νόμο. Μάλιστα, η Δικαιοσύνη της Ισπανίας, σύμφωνα με την αποκάλυψη του ραδιοφωνικού σταθμού RAC1, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Το ταμείον είναι... μείον: Η Μπαρτσελόνα έχει ετήσια ελλείματα δεκάδων εκατομμύριων ευρώ
EUROLEAGUE

11:59 - 08.10.2024

Το ταμείον είναι... μείον: Η Μπαρτσελόνα έχει ετήσια ελλείματα δεκάδων εκατομμύριων ευρώ

Μόνο το τμήμα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα για την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε οικονομικές ζημιές 10,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τη σεζόν 2024-2025, σύμφωνα με την ανάλυση του 2Playbook, ολόκληρος ο οργανισμός των Καταλανών θα έχει έλλειμα ύψους 36 εκατομμυρίων! Και δεν είναι καν το μεγαλύτερο ποσό από το 2021 μέχρι σήμερα...

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, αν τελικά ο Σλότερ καταδικαστεί, τότε η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε ακόμα και να απωλέσει το πρωτάθλημα και του Κύπελλο που είχε κατακτήσει το 2015. Δεν αναφέρεται κάτι για την Euroleague, μιας και ερευνάται η υπόθεση εντός των συνόρων της χώρας από την Ιβηρική χερσόνησο. Πάντως, τον Φεβρουάριο του 2024 την υπόθεση πλαστογραφίας είχαν αναδείξει και στελέχη της διοίκησης της Μπαρτσελόνα, ενώ η όλη ιστορία εμπλέκει και τον Άντι Πάνκο για αντίστοιχη περίπτωση πλαστογραφίας, τον καιρό που έπαιζε στην Φουενλαμπράδα με ένα διαβατήριο που επίσης υπάρχουν στοιχεία που το θεωρούν πλαστό.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνκο έχει αγωνιστεί (όπως και ο Σλότερ) στην Ελλάδα και μάλιστα με δύο ομάδες: Τον ΠΑΟΚ (2006) και στον Παναθηναϊκό (2012).