Συνεχίζει στον πάγκο της Ρεάλ ο Ματέο - Έτοιμες οι πρώτες μεταγραφές, μυστήριο με Γκαρούμπα

Συνεχίζει στον πάγκο της Ρεάλ ο Ματέο - Έτοιμες οι πρώτες μεταγραφές, μυστήριο με Γκαρούμπα

Γιώργος Γαβριλάκης 15:28 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 13.06.2024

Η ισπανική As αποκάλυψε πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει προσφέρει ήδη επέκταση συνεργασίας μέχρι το 2026 στον Τσους Ματέο, ο οποίος την έχει αποδεχθεί, ενώ ο σχεδιασμός μπαίνει σε εφαρμογή άμεσα: Ο Φελίζ έρχεται, ο Ιμπάκα είναι ο στόχος, ο Γκάι έχει θέση στο ρόστερ και ο Χεζόνια βρίσκεται στο επίκεντρο. Άγνωστο τι θα κάνει η Βασίλισσα με τον Γκαρούμπα.

Όταν ο Τσους Ματέο κλήθηκε να αντικαταστήσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης τον Πάμπλο Λάσο (το καλοκαίρι του 2022) το τέλος εκείνης της σεζόν βρήκε τη Βασίλισσα στην κορυφή της Ευρώπης και η rookie season του 55χρονου τεχνικού στην Euroleague ήταν -κάτι παραπάνω από- ιδανική.

Φέτος, δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Μαδριλένους ξανά στην στέψη, καθως έφθασαν μέχρι τον τελικό και εκεί ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό. Εντός των συνόρων πάντως, η αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος και από την επόμενη μέρας κιόλας αρχίζει ο σχεδιασμός και οι κινήσεις της διοίκησης.

Μία από τις πρώτες, σύμφωνα με την εφημερίδα As, αφορά στην επέκταση συμβολαίου του Τσους Ματέο. Του έχει προταθεί ήδη νέα διετούς διάρκειας συνεργασία και δεν έχει κανέναν λόγο για να μην την αποδεχθεί. Όταν το κάνει, γεγονός που αναμένεται να συμβεί άμεσα, τότε θα ανακοινωθεί, ενώ τα τυπικά απομένουν για να οριστικοποιηθούν και κάποιες άλλες αποφάσεις της Ρεάλ. Όπως το νέο συμβόλαιο του Έντι Ταβέρες, η προσθήκη του Αντρές Φελίζ από την Μπανταλόνα, αλλά και του 16χρονου γκαρντ της Εστουδιάντες, Μάξιμο Γκαρθία Πλάτα.

Θα υπάρξουν κι άλλες, καθώς οι αποχωρήσεις θα ορίσουν και τη νέα πραγματικότητα. Ο Βενσάν Πουαριέ έχει συμφωνήσει με την Αναντολού Εφές και στη Μαδρίτη ετοιμάζονται να τον αντικαταστήσουν με τον Σερζ Ιμπάκα, ενώ έχουν stand by άλλον έναν ψηλό (όπως ο Ιμπάκα) που στο παρελθόν έχει φορέσει ξανά τη φανέλα της Ρεάλ. Πρόκειται για τον Ουσμάν Γκαρούμπα, ο οποίος σκοπεύει να εγκαταλείψει την αποτυχημένη του προσπάθεια να καθιερωθεί στο ΝΒΑ, αλλά αγωνιστικά διαμορφώνεται η εικόνα πως για τρίτος σέντερ μάλλον είναι... υπερβολικά καλός. Οπότε στην περίπτωσή του, υπάρχουν -όπως υπογραμμίζει και η As- μερικά ερωτηματικά για το αν και ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Ο κύκλος του Ρούντι έκλεισε: Οι 26 τίτλοι με την Ρεάλ Μαδρίτης και οι 41 κατακτήσεις στο σύνολο μιας σπουδαίας καριέρας (vids)
EUROLEAGUE

10:20 - 13.06.2024

Ο κύκλος του Ρούντι έκλεισε: Οι 26 τίτλοι με την Ρεάλ Μαδρίτης και οι 41 κατακτήσεις στο σύνολο μιας σπουδαίας καριέρας (vids)

Στα 39 του χρόνια ο Ρούντι Φερνάντεθ, το βράδυ της Τετάρτης (12/6) έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι και την ίδια μέρα πήρε και το τελευταίο του τρόπαιο. Ο Ισπανός γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης αποχαιρέτησε τα πλήθη και το όνομά του πέρασε στη λαμπερή ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αντίθετα, ο τέως Αμερικανός του Παναθηναϊκού, Κάιλ Γκάι φαίνεται πως χωρά στο ρόστερ της Βασίλισσας και η ευχέρεια του να σουτάρει τρίποντα θεωρείται απαραίτητη. Επίσης, ο Ρούντι Φερνάντεθ σταμάτησε το μπάσκετ και υπάρχει ένα κενό στην περιφέρεια, ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ δεν αποκλείεται να φύγει και να καταλήξει στην ομάδα με την οποία φέτος εμφανίστηκε ο Γκάι: Την Τενερίφη.

Και μέσα σε όλο αυτό το... αλισβερίσι το κεντρικό θέμα συζήτησης και διαπραγμάτευσης έχει να κάνει με τον Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης μετά την τρίτη νίκη επί της Μούρθια, εν μέσω των πανηγυρισμών για την κατάκτηση της Liga Endesa, έστειλε το μήνυμά του. Εξήγησε πως θέλει να μείνει στη Μαδρίτη και τώρα απομένει να τα βρουν οι δύο πλευρές στα οικονομικά. Αν δεν συμβεί αυτό τότε ο Super Mario θα είναι το πιο... καυτό όνομα της καλοκαιρινής αγοράς.