Επέστρεψε στην Ισπανία και τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ιμπάκα
i

© imago

Επέστρεψε στην Ισπανία και τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ιμπάκα

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:46 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 26.07.2024

Ο Σερζ Ιμπάκα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, μιας κι η «Βασίλισσα» ανακοίνωσε την απόκτησή του την Παρασκευή (26/7). Ο 34χρονος σέντερ και πρώην NBAer επιστρέφει στους «Mερένχες», μετά από 13 χρόνια.

Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Βενσάν Πουαριέ από τη Μαδρίτη για χάρη της Αναντολού Εφές κι αφού «έδεσε» τον Έντι Ταβάρες με μακροχρόνιο και συνάμα ηγεμονικό συμβόλαιο, η Ρεάλ έψαχνε τον αντικαταστάτη του πρώτου αλλά και τον παρτενέρ του δεύτερου. Και τον βρήκε!

Η φιναλίστ του τελικού του Final 4 του Βερολίνου, ανακοίνωσε την Παρασκευή (26/7) την απόκτηση του Σερζ Ιμπάκα ενόψει της νέας σεζόν. Ο 34χρονος σέντερ με καταγωγή από το Κονγκό την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου κι είχε κατά μέσο όρο 12,6 πόντους με 60% στα δίποντα και 48% στα τρίποντα, 6,8 ριμπάουντ και 1,3 μπλοκ σε 28 ματς που έπαιξε στην EuroLeague.

Το 2011, κατά τη διάρκεια του lock out στο NBA, ο Ιμπάκα φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης για διάστημα δύο μηνών. Τώρα, 13 χρόνια μετά, επέστρεψε στους «Μερένχες» για να αγωνιστεί για τουλάχιστον μία σεζόν. Υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη «Βασίλισσα», που αναβαθμίζει το ρόστερ της με τον πρωταθλητή του ΝΒΑ, το 2019 και κομβικό στέλεχος των Τορόντο Ράπτορς στην μεγαλύτερη επιτυχία του οργανισμού τους.

Ο Κάρλικ Τζόουνς δεν βρήκε εγγυημένο συμβόλαιο στο NBA και ανακοινώνεται από την Παρτίζαν
EUROLEAGUE

11:17 - 26.07.2024

Ο Κάρλικ Τζόουνς δεν βρήκε εγγυημένο συμβόλαιο στο NBA και ανακοινώνεται από την Παρτίζαν

To ΝΒΑ out του Κάρλικ Τζόουνς έληξε, ο Νοτιοσουδανός γκαρντ βρήκε μόνο two-way συμβόλαια στον «μαγικό πλανήτη» και επέλεξε τελικά να ενεργοποιήσει τη συμφωνία του με την Παρτίζαν.

Ο Σερζ Ιμπάκα, ο οποίος έχει αγωνιστεί και με την εθνική ομάδα της Ισπανίας έχοντας στη συλλογή του το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012) και το χρυσό στο Eurobasket του 2011, αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 2009 μέχρι το 2023. Η τελευταία του παρουσία ήταν ως συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ πέραν των Ράπτορς, έχει φορέσει και τις φανέλες των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Λος Άντζελες Κλίπερς και Ορλάντο Μάτζικ. Πριν μεταφέρει τη δράση του στις ΗΠΑ, αγωνιζόταν στην ισπανική Μανρέσα και πιο πριν στην καταλανική Λοπιτάλ.