Ηττα-σοκ στη Μαδρίτη για τη Ρεάλ: Η Μανρέσα έκανε πάρτι στο Wizink Center (vids)
i

@ acb

Ηττα-σοκ στη Μαδρίτη για τη Ρεάλ: Η Μανρέσα έκανε πάρτι στο Wizink Center (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:34 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:24 - 13.08.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε την Μανρέσα για την 27η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και ηττήθηκε με 83-72, χωρίς να μπορέσει να ελέγξει ούτε στιγμή τους αντιπάλους τους, που βρίσκονται στην όδγοη θέση της κατάταξης.

H Ρεάλ Μαδρίτης με πανομοιότυπο τρόπο που κυριάρχησε στην κατάταξη της Euroleague και εξασφάλισε από νωρίς την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, το ίδιο έκανε και εντός των συνόρων.

Βρίσκεται σχεδόν από το ξεκίνημα στο Νο 1 της Liga Endesa και δεν πρόκειται να... ξεκουνήσει από εκεί. Βέβαια, κόντρα στην Μανρέσα υπέφερε.

Την υποδέχθηκε στο WizIk Center της Μαδρίτης και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να επιβάλλει τον ρυθμό της. Τελικά ηττήθηκε με 83-72 για την 27η αγωνιστική του εγχώριου πρωταθλήματος και δεν κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά της στην κατάταξη, αλλά κινδυνεύει να χάσει τον ρυθμό της.

Ο Βενσάν Πουαριέ προσπάθησε να σώσει τη Βασίλισσα, με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης της, αλλά δεν ήταν αρκετές οι επιδόσεις τους για να αποτρέψουν την τέταρτη ήττα της Ρεάλ στο πρωτάθλημα.

Ο Ζερσόν Γιαμπουσελέ (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Γκάμπριελ Ντεκ (12 πόντοι) έκαναν την... αποτυχημένη εν τέλει προσπάθειά τους, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Μάριο Χεζόνια, παρά το γεγονός ότι ήταν μέλος της δωδεκάδας που είχε στη διάθεσή του ο κόουτς Τσους Ματέο.

Ίσως να ήθελε να τον προστατεύσει και να τον ξεκουράσει ενόψει της προτελευταίας αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και την αναμέτρηση με τους συμπατριώτες τους Ισπανούς, της Μπασκόνια.

Ένα ματς που δεν θα επηρεάσει τη Ρεάλ Μαδρίτης το αποτέλεσμά της, αλλά θα επηρεάσει την θέση και την υπόσταση της ομάδας από την Χώρα των Βάσκων, που διεκδικεί ακόμα και απευθείας πρόκριση στα Playoffs της Euroleague.

Για τη Μανρέσα που με αυτή την μεγάλη επιτυχία κάνει ένα σημαντικό βήμα για την είσοδό της στην οκτάδα της Lida Endesa, o 25χρονος Σενεγαλέζος γκαρντ, Μπρανκού Μπαντιό, ο οποίος που προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των φιλοξενουμένων.

Τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και μαζί με τον Αμερικανό φόργουορντ, Ντέβιν Ρόμπινσον δημιούργησαν μία μόνιμη απειλή για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 34-41, 52-60, 72-83

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΔΗΣ: Ροντρίγκεθ, Ντεκ 12 (4 ριμπάουντ), Πουαριέ 19 (7/9 σουτ, 9 ριμπάουντ), Γιαμπουσελέ 12 (7 ριμπάουντ), Μούσα 8, Κοζέρ, Φερνάντεθ, Αμπάλδε (0/3 τρίποντα), Καμπάτσο 6 (7 ριμπάουντ), Ταβάρες 3, Γιουλ 6 (0/6 τρίποντα).

ΜΑΝΡΕΣΑ: Μπαντιό 20 (2/3 τρίποντα), Γκαρσία 9 (5 ριμπάουντ), Στέινμπεργκς 5, Σάνια 4, Ρόμπινσον 16 (5/7 δίποντα, 5 ριμπάουντ, Ουίλιαμς 2, Τζου, Μαουάγκμπε, Βολέ 9 (5 ριμπάουντ), Γκεμπέν 10, Οριόλα 6 (10 ριμπάουντ), Πέρεθ 2.