H Ρεάλ ετοιμάζεται για την επιστροφή του Ιμπάκα - Μονοετή επέκταση στον Γιουλ και αναμονή για τον Γκαρούμπα

H Ρεάλ ετοιμάζεται για την επιστροφή του Ιμπάκα - Μονοετή επέκταση στον Γιουλ και αναμονή για τον Γκαρούμπα

Γιώργος Γαβριλάκης 14:21 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 01.07.2024

Ο Σερζ Ιμπάκα, ο οποίος το 2011 αγωνίστηκε για 2 μήνες στην Ρεάλ Μαδρίτης όσο στο ΝΒΑ υπήρχε το Lock Out, τώρα είναι έτοιμος να αποφασίσει να επιστρέψει και να υπογράψει διετές συμβόλαιο. Η Βασίλισσα συμφώνησε και με τον αρχηγό της Σέρχιο Γιουλ για επέκταση της συνεργασίας της, ενώ υπάρχει εκκρεμότητα με την περίπτωση μεταγραφής του Ουσμάν Γκαρούμπα.

Με την Ισπανία ο Σερζ Ιμπάκα έχει ιδιαίτερη σχέση, πέραν από την υπηκοότητα. Γεννήθηκε στο Κογκό, αλλά στα 18 του χρόνια βρέθηκε στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Εκεί εξελίχθηκε ως αθλητής και έφθασε στο σημείο να πρωταγωνιστεί στο ΝΒΑ, όπου με τους Τορόντο Ράπτορς κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2019.

Μόνο που όταν πέρσι το καλοκαίρι επέστρεψε στην Ευρώπη, επέλεξε την Γερμανία και αγωνίστηκε με την Μπάγερν Μονάχου. Τώρα, είναι ελεύθερος και η Ρεάλ, με την οποία αγωνίστηκε για δύο μήνες κατά τη διάρκεια του NBA Lock Out του 2011, είναι έτοιμη να τον αποκτήσει.

H υπόθεση εργασίας που αφορά στην επιστροφή του Ιμπάκα στη Μαδρίτη και την επανένταξή του στη Βασίλισσα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρο. Πλέον βάσει πολλαπλών δημοσιευμάτων από την Ισπανία ο 34χρονος σέντερ είναι έτοιμος να ανακοινωθεί από την Ρεάλ, που βέβαια ασχολείται με δύο ακόμα περιπτώσεις που πιθανότατα αυτές θα ολοκληρώσουν και τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.

Η πρώτη έχει να κάνει με την επέκταση του συμβολαίου του Σέρχιο Γιουλ και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί και η δεύτερη επικεντρώνεται στον Ουσμάν Γκαρούμπα. Ο νεαρός Ισπανός φόργουορντ/σέντερ έχει (σχεδόν) αποφασίσει να εγκαταλείψει το NBA και η Ρεάλ, που είναι και η ομάδα που τον ανέδειξε, του κρατάει μία θέση στο ρόστερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη συμφωνήσει για νέο πενταετές συμβόλαιο με τον Έντι Ταβάρες, ο Μάριο Χεζόνια έχει επίσης συμφωνήσει για την παραμονή του στην ομάδα, ενώ έχει δώσει τα χέρια και με τον Δομινικάνο γκαρντ, Αντρές Φελίς.