Το πρώτο Clasico της χρονιάς: Η Ρεάλ Μαδρίτης συναντά την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Super Copa
i

Σέρχιο Γιουλ, Άλεξ Αμπρίνες / © IMAGO

Το πρώτο Clasico της χρονιάς: Η Ρεάλ Μαδρίτης συναντά την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Super Copa

Γιώργος Γαβριλάκης 15:15 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 21.09.2024

Στη Μούρθια θα κριθεί φέτος ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην Ισπανία και το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν ημιτελικό γεμάτο... λάμψη. Το βράδυ του Σαββάτου (21/9), βάσει κλήρωσης, η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Το άλλο ζευγάρι είναι αυτό της ομάδας από την διοργανώτρια πόλη κόντρα στην Μάλαγα.

Από τα τέλη του Αυγούστου η κληρωτίδα είχε αποφασίσει για το που και πότε θα διεξαχθεί το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι. Αυτό που θα προηγηθεί χρονικά, πριν ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα: Στην Αθήνα ή τον Πειραιά, στην Κωνσταντινούπολη ή στο Βελιγράδι. Τώρα, η μεγάλη στιγμή έφθασε και η Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα θα μπουν πρώτες στο... χορό των διεκδικήσεων.

Δέκα ομάδες, πέντε... αιώνια ντέρμπι: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Euroleague με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο επίκεντρο (vid)
EUROLEAGUE

14:33 - 17.09.2024

Δέκα ομάδες, πέντε... αιώνια ντέρμπι: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Euroleague με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο επίκεντρο (vid)

Η Euroleague προανήγγειλε το «Rivalries», μίας σειράς πέντε επεισοδίων για την αγωνιστική εμπειρία που προκύπτει από τα μεγάλα ντέρμπι στην Ευρώπη. Η Αθήνα και ο Πειραιάς αποτελούν σημείο αναφοράς, ενώ το... ταξίδι περιλαμβάνει την Ισπανία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Σερβία.

Το απόγευμα του Σαββάτου (21/9, 18:30), στην πόλη Μούρθια, θα διεξαχθεί το πρώτο Classico της σεζόν 2024-25, που εντάσσεται στο πλαίσιο που ορίζει το Super Copa της Liga Endesa. O ένας ημιτελικός αφορά τους δύο σπουδαιότερους συλλόγους της χώρας, ενώ η δεύτερη αναμέτρηση που ακολουθεί (20:00) έχει να κάνει με την οικοδέσποινα Μούρθια και την Μάλαγα.

Οι νικητές των δύο ημιτελικών θα συναντηθούν μία μέρα αργότερα στον μεγάλο τελικό και θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς!

Η Ρεαλ Μαδρίτης έχει ξεκινήσει την πορεία της με την κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου τις προηγούμενες έξι διαδοχικές σεζόν. Δηλαδή, από το 2018 μέχρι και το 2023. Πλέον, επιθυμεί να μεγαλώσει το σερί της, ενώ την ίδια ώρα η Μπαρτσελόνα, την τελευταία φορά που κατάφερε να ξεκινήσει με το... δεξί την αγωνιστική χρονιά της ήταν το 2015. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν προκύψει πέντε ήττες των Καταλανών σε τελικούς, οι τέσσερις από την «αιώνια» αντίπαλο.