Ο Γιαμπουσελέ έχει ενεργό NBA out: Πόσα χρήματα πρέπει να επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης για να αποδεσμευτεί
i

© imago

Ο Γιαμπουσελέ έχει ενεργό NBA out: Πόσα χρήματα πρέπει να επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης για να αποδεσμευτεί

Γιώργος Γαβριλάκης 08:54 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 12.08.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης ίσως θα πρέπει να... μελετά το μέλλον της χωρίς τον Γκερσόν Γιαμπουσελέ, ο οποίος με την παρουσία του στο Paris 2024... ξεσήκωσε τους Αμερικάνους. Ο 28χρονος φόργουορντ έχει NBA out για φέτος στα 2,5 εκατομμύρια, ενώ το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Βασίλισσα.

Με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την πορεία της Γαλλίας μέχρι το ασημένιο μετάλλιο, ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ άνοιξε -νοητά έστω προς το παρόν, τους ορίζοντές του. Και δημιουργήθηκε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί του ενδιαφέροντος του να επιστρέψει στο NBA. Εκεί όπου αγωνίστηκε από το 2017 μέχρι το 2019 πριν καταλήξει στην Ρεάλ Μαδρίτης (το 2021), έπειτα από δύο... περάσματα στο πρωτάθλημα της Κίνας και στην πατρίδα του με την Βιλερμπάν.

Τώρα, η παρουσία του στο Paris 2024 και οι εικόνες που δημιούργησε με το παιχνίδι του, προεξέχουσας της φάσης που κάρφωσε «γκρεμίζοντας» τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, φαίνεται πως έχει δημιουργήσει έναν έντονο «καπνό», που Αυγουστιάτικα, υπάρχει περίπτωση να ξεσπάσει... πυρκαγιά στη Μαδρίτη.

Η πιθανότητα ο 28χρονος Γάλλος φόργουορντ να αποχωρήσει υπάρχει, έστω κι αν δεν είναι η επικρατούσα. Η ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (τέως twitter) έκανε ακόμα πιο... πιεστική την κατάσταση και η αναφορά του για μία «δεύτερη ευκαιρία» έδωσε μία ξεκάθαρη εικόνα που μέχρι τότε δεν υπήρχε.

Η σκέψη του Γιαμπουσελέ, ειδικά μετά το post του στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται πως βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και μάλιστα οι Αμερικάνοι μέσω podcast του Μαρκ Στέιν έδωσαν μία οικονομική πληροφορία σε σχέση με το συμβόλαιο του Γάλλου με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Το συμβόλαιό του με την Βασίλισσα, που λήγει το καλοκαίρι του 2025, έχει στους όρους του NBA out για φέτος, που μάλιστα δεν έχει λήξει. Το ύψος του ποσού που αναφέρεται είναι τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Τόσα θα πρέπει να... θυσιάσει ο Γιαμπουσελέ αν θέλει να επιστρέψει στις ΗΠΑ εδώ και τώρα.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν συνεχίσει να το επιθυμεί, θα μπορεί να το πράξει του χρόνου. Τότε που και ο συμπατριώτης του και σέντερ του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, μένει και αυτός ελεύθερος, ενώ επίσης ήταν ένα από τα πρόσωπα του Ολυμπιακού Τουρνούα που έκανε τον «μαγικό πλανήτη» να βολιδοσκοπήσει την περίπτωσή του.