O 17χρονος Σίντι Γκουεγιέ είναι το νέο prospect που «σύστησε» η Ρεάλ Μαδρίτης στην Euroleague

O 17χρονος Σίντι Γκουεγιέ είναι το νέο prospect που «σύστησε» η Ρεάλ Μαδρίτης στην Euroleague

Χρήστος Τσάλτας 23:57 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 01:07 - 25.10.2024

H Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε δια περιπάτου στη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με τον 17χρονο Σίντι Γκουεγιέ να παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Η Ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης έχει τον τρόπο να «συστήνει» στη μεγάλη σκηνή παίκτες που μπορούν να σταθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο από νεαρή ηλικία και να αγωνιστούν σε ένα πολύ απαιτητικό κλαμπ όπως είναι η «βασίλισσα». Αυτό έχει φανεί με το πέρας των ετών, με πιο... λαμπερό παράδειγμα αυτό του Λούκα Ντόντσιτς.

Με τα χρόνια η παράδοση συνεχίζεται, με τον Ούγκο Γκονζάλες να είναι ένας από τους παίκτες που βρίσκονται σταθερά στην 12άδα των Μαδριλένων, όπως και ο Ελί Εντιαγιέ, που τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται σταθερά στις επιλογές του προπονητή του.

Στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν η σειρά ενός ακόμα νεαρού που αποτελεί κομμάτι των τμημάτων υποδομής να κάνει το ντεμπούτο του στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης. Ο λόγος για τον 17χρονο Σίντι Γκουεγιέ, που έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα.

Τα πάντα είχαν κριθεί στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, με τον Ματέο να σηκώνει από τον πάγκο τον νεαρό Γκουεγιέ για να πάρει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής ως παίκτης των Μαδριλένων στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Γκουεγιέ έχει καταγωγή από τη Σενεγάλη, είναι γεννηθείς στις 12 Οκτωβρίου του 2007 και έχει κλείσει τα 17 του χρόνια, κάνοντας ντεμπούτο στην Euroleague σε ηλικία 17 ετών και 12 ημερών.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Έχει ύψος 2,07μ και διακρίνεται για τα μακριά του άκρα και τα αθλητικά προσόντα του. Στο παιχνίδι με την ομάδα του Βελιγραδίου μάλιστα πέραν του ντεμπούτου του, πέτυχε και τους πρώτους πόντους του, από τη γραμμή των βολών, έχοντας κερδίσει φάουλ από τον Αϊζάια Κάνααν, με τις εύστοχες βολές του να πανηγυρίζονται απ' όλο το WiZink Center.