H Ρεάλ Μαδρίτης «σκούπισε» την Μούρθια και κατέκτησε τον τίτλο στην Ισπανία (vids)
i

© ACB

H Ρεάλ Μαδρίτης «σκούπισε» την Μούρθια και κατέκτησε τον τίτλο στην Ισπανία (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 23:51 - 12.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:55 - 12.06.2024

Πρωταθλήτρια Ισπανίας αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης που νίκησε (84-73) στην έδρα της Μούρθια, έκανε το 2-0 και ολοκλήρωσε με μία επιτυχία της σεζόν της.

Για την Μούρθια μόνο και μόνο η παρουσία της στους τελικούς της Liga Endesa ήταν μία τεράστια επιτυχία. Την ώρα της απόλυτης κρίσης μάλιστα, φάνηκε ανταγωνιστική απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, σε όλους τους τελικούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κατάφερε να την κερδίσει κιόλας.

Το βράδυ της Τετάρτης, η Βασίλισσα επικράτησε με 84-73 και έκανε το 3-0 μακριά από την έδρα της και ολοκλήρωσε τον στόχο της αυτή τη φορά. Αν και στον τελικό της Euroleague δεν τα κατάφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά βρήκε τον τρόπο και την ενέργεια για να κατακτήσει τον (εντός των συνόρων) τίτλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο του τρίτου τελικού, η Ρεάλ ήταν καταιγιστική. Έβαλε τα θεμέλια στην τρίτη περίοδο (επιμέρους σκορ 34-16) και ολοκλήρωσε την κατασκευή της με μία επικράτησε 11 πόντων διαφοράς.

Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών και MVP των τελικών ήταν ο Τζάναν Μούσα με 18 πόντους, ενώ έναν λιγότερο έβαλε ο Μάριο Χεζόνια. Ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως σταματάει το μπάσκετ, έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Στο Game 2 ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο πρώτος σκόρερ, αλλά αυτή τη φορά έπαιξε μόνο 4'45'' και δεν κατάφερε να σκοράρει.

Για τους γηπεδούχους, που παρά την ήττα είχαν λόγους για να είναι χαρούμενοι με την συνολική τους πορεία, ο Ντίλαν Ένις είχε 18 πόντους, αλλά ήταν σχεδόν μόνος του στην επίθεση των γηπεδούχων.