Αυτοί είναι οι δύο εκλεκτοί της Ρεάλ Μαδρίτης για να καλύψει το κενό του Γιαμπουσελέ!
i

Τσεντί Οσμάν / © IMAGO

Αυτοί είναι οι δύο εκλεκτοί της Ρεάλ Μαδρίτης για να καλύψει το κενό του Γιαμπουσελέ!

Γιώργος Γαβριλάκης 15:02 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:14 - 06.09.2024

Έναν εκ των Τσεντί Οσμάν ή Ντάβις Μπέρτανς επιθυμεί στην ομάδα της η Ρεάλ Μαδρίτης και η ενίσχυσή της -μετά την αποχώρηση του Γιαμπουσελέ- έχει καθυστερήσει γιατί ο Τούρκος και ο Λετονός προσπαθούν να βρουν άλλο ένα συμβόλαιο στο NBA και ο πρώτος έχει πρόταση από τους Λέικερς!

Έξι παίκτες αποχώρησαν αυτό το καλοκαίρι από την Ρεάλ Μαδρίτης και αποκτήθηκαν τέσσερις. Το θέμα είναι ποιος θα είναι ο πέμπτος και τελευταίος που θα προστεθεί στο ρόστερ, για τον οποίο η Βασίλισσα έχει μεγάλες βλέψεις, αλλά θα πρέπει πρώτα να τον πείσει να εγκαταλείψει το NBA.

Και οι επιλογές πλέον είναι δύο, μιας και ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος ήταν στη λίστα, πήγε τελικά στον Ολυμπιακό, τον οποίο ο Γάλλος σταρ είχε επιλέξει ουσιαστικά προ πολλού -σε περίπτωση που θα επέστρεφε στην Ευρώπη.

Από ομάδα της πρωτεύουσας της Ισπανίας λοιπόν, αποχώρησαν ο Ρούντι Φερναντεθ και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, οι οποίοι πήραν την οριστική απόφαση αποσυρθούν από την ενεργό δράση και η Βασίλισσα τους αποχαιρέτησε με τιμές... ηρώων.

Στην Ελλάδα ο Ρούντι Φερνάντεθ δεν θα γινόταν βουλευτής!
ΜΠΑΣΚΕΤ

16:09 - 03.08.2024

Στην Ελλάδα ο Ρούντι Φερνάντεθ δεν θα γινόταν βουλευτής!

Ένα πράγμα είναι που συσπειρώνει τους Έλληνες φιλάθλους: Η αντιπάθεια τους προς τον Ρούντι Φερνάντεθ. Ο Ισπανός ολοκλήρωσε στο Paris 2024, την σπουδαία του καριέρα και παραλίγο να το κάνει στο ματς κόντρα στην Ελλάδα, που σχεδόν συλλογικά και συνολικά, ως φίλαθλη χώρα, τον θεωρεί είρωνα, εριστικό, φαφλατά και θεατρίνο. Χαρακτηριστικά βέβαια, ανθρώπων που συχνάζουν για δεκαετίες στο ελληνικό κοινοβούλιο…

Ο Βενσάν Πουαριέ από την άλλη, αποχώρησε για να καλύτερο (οικονομικά) συμβόλαιο στην Αναντολού Εφές, ενώ οι Φαμπιέν Κοζέρ και Κάρλος Αλοθέν ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους στην ομάδα. Ο πρώτος πλέον ανήκει στην Μιλάνο, ενώ ο δεύτερος πήρε μεταγραφή στην Γκραν Κανάρια.

Παράλληλα, η Ρεάλ απέκτησε τέσσερις παίκτες: Τον Σερζ Ιμπάκα, τον Ουσμάν Γκαρούμπα, με τους οποίους ενίσχυσε δυναμικά και εντυπωσιακά την front line πίσω και δίπλα από τον Έντι Ταβέρες, τον Αντρές Φελίς για να βοηθήσει και να ξεκουράζει τον Φακούντο Καμπάτσο, αλλά και έναν πρώην παίκτη της ΑΕΚ που έκανε τρομερή σεζόν στη Ρωσία: Τον Εξέβιερ Ράθαν-Μέις.

Όλα ήταν εντός προγραμματισμού για την Ρεάλ, μέχρι που καταμεσής του Αυγούστου ενημερώθηκε από τον Γκερσόν Γιαμπουσελέ πως σκοπεύει να επιστρέψει στο NBA χρησιμοποιώντας τον σχετικό όρο που είχε στο συμβόλαιό του. Κι όταν ο Γάλλος φόργουορντ επέλεξε τελικά τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, η Ρεάλ αποφάσισε (και έπρεπε να το κάνει) πως πλέον χρειάζεται μία ακόμα μεταγραφή.

Έτσι εμφανίζονται στην ατζέντα του κόουτς Τσους Ματέο δύο ονόματα. Πρώτα του Τσεντί Οσμάν και αμέσως μετά του Ντάβις Μπέρτανς. Πρόκειται για δύο NBAers που μπορούν να προσφέρουν πολλά στοιχεία (πολύ διαφορετικά ο καθένας) στην ομάδα και να αναβαθμίσουν το παιχνίδι, μόνο που συνεχίζουν να προσπαθούν να βρουν ένα συμβόλαιο στο NBA.

Οι Ουοριορς κάλεσαν τον Ντάβις Μπέρτανς για προπονήσεις, ίσως τον δοκιμάσουν και στο Training Camp
NBA

08:38 - 03.09.2024

Οι Ουοριορς κάλεσαν τον Ντάβις Μπέρτανς για προπονήσεις, ίσως τον δοκιμάσουν και στο Training Camp

Η Ρεάλ Μαδρίτης σκέφτεται την περίπτωση του Ντάβις Μπέρτανς, το ίδιο κι άλλες ομάδες της Euroleague, αλλά ο Λετονός σουτέρ έχει μία πρόσκληση από το Γκόλντεν Στέιτ και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την πρόταση που του έκαναν οι Ουόριορς.

Ο Μπέρτανς στα 31 του χρόνια δοκιμάζεται αυτόν τον καιρό από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και μάλιστα δεν αποκλείεται να πάρει μέρος και στο training camp, ενώ ο Οσμάν αν όντως βάλει ως προτεραιότητά του το NBA, τότε θεωρείται πολύ πιθανό πως θα βρει ένα συμβόλαιο. Έχει μείνει ελεύθερος από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, έχει φθάσει Σεπτέμβρη και παραμένει ελεύθερος.

Βέβαια, τις τελευταίες μέρες συζητάει με τους Λος Άντζελες Λέικερς και δεν έχει προκύψει ακόμα συμφωνία. Η Ρεάλ ελπίζει να μην προκύψει, γιατί έχει ονειρευτεί την πεντάδα της με τον Τούρκο στη θέση του σμολ φόργουορντ και τους Φακούντο Καμπάτσο, Τζάναν Μούσα, Μάριο Χεζόνια και Έντι Ταβέρες... τριγύρω του.