Τρεις σερί ήττες για τη Ρεάλ Μαδρίτης: Τα αίτια της κρίσης και η δυσκολία για μεταγραφή!

Ο Ξαβιέ Ράταν-Μέις με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης

Τρεις σερί ήττες για τη Ρεάλ Μαδρίτης: Τα αίτια της κρίσης και η δυσκολία για μεταγραφή!

Χρήστος Τσάλτας 19:32 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:32 - 04.10.2024

Η σεζόν για την Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ξεκινήσει με τον επιθυμητό τρόπο, καθώς μετράει τρεις διαδοχικές ήττες σε ισάριθμες διοργανώσεις, κάτι που φέρνει προβληματισμό με το... καλημέρα.

Στο ξεκίνημα της σεζόν θα περίμενε κανείς την Ρεάλ Μαδρίτης να μπει με το «μαχαίρι στα δόντια» προκειμένου να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο τελικό της Euroleague,στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ο κορμός της περσινής σεζόν έμεινε ίδιος, με εξαίρεση την αποχώρηση των Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχιο Ροντρίγκεθ από τα παρκέ, αλλά και την αποχώρηση των Φαμπιάν Κοζέρ, Βενσάν Πουαριέ και Γκερσόν Γιαμπουσέλε και Μιλάνο, Πόλη και Φιλαδέλφεια, αντίστοιχα. Στην ομάδα προστέθηκαν παίκτες όπως ο Ξαβιέ Ράταν-Μέις, ο Αντρές Φελίζ, ο Σερζ Ιμπάκα και ο Ουσμάν Γκαρούμπα, με τις κινήσεις αυτές να έχουν ως στόχο να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν στο ρόστερ κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Περίπου ένα μήνα μετά την επίσημη έναρξη της σεζόν και τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά στην ισπανική πρωτεύουσα. Διότι στα τέσσερα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν ο απολογισμός είναι 1-3. Οι τρεις ήττες μάλιστα είναι διαδοχικές και έρχονται σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις.

Η αρχή έγινε με την ήττα κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα, για τον τελικό του Super Cup Ισπανίας, για να έρθει στη συνέχεια ήττα στην πρεμιέρα της ACB από τη νεοφώτιστη Κορούνια σε νεκρό χρόνο -με τετράποντο!-. Αποκορύφωμα της όλης κατάστασης η ήττα στην SAP Arena του Μονάχου, κόντρα στην Μπάγερν με 97-89. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι Μαδριλένοι κυνηγούσαν στη μεγαλύτερη διάρκεια, έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο τέλος, αλλά στο φινάλε έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι.

Το ξεκίνημα έχει φέρει έντονο προβληματισμό στην πρωταθλήτρια Ισπανίας, η οποία δεν είχε συνηθίσει σε ανάλογες εκκινήσεις μέσα στη σεζόν. Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην ομάδα κάνουν λόγο για σημαντική αναδιάρθρωση στο ρόστερ, αλλά αξιοσημείωτη πτώση της ποιότητας του γκρουπ.

Κοιτάζοντας λίγο πιο βαθιά στα αίτια της κακής εκκίνησης της Ρεάλ, υπάρχει ένας παράγοντας που κάνει τη διαφορά στο παρκέ. Ποιος είναι αυτός; Η απουσία του Μάριο Χεζόνια από το παρκέ. Ο Κροάτης all-around φόργουορντ έκανε τα πάντα στο παρκέ για την ομάδα του την περσινή σεζόν και η απουσία του «πονάει» τον Τσους Ματέο, αλλάζοντας πλήρως το πλάνο του.

Την ίδια ώρα, η άμυνα της Ρεάλ προκαλεί προβληματισμό. Οι Μαδριλένοι έχουν δεχτεί 91 πόντους κατά μέσο όρο στις 3 ήττες τους, ενώ σημαντική είναι και η αδυναμία στο ριμπάουντ, γεγονός που οδηγεί τους αντιπάλους τους σε δεύτερες επιθέσεις και πόντους κοντά στο καλάθι.

Ο Τσους Ματέο

Το καλοκαίρι άλλωστε η Ρεάλ αποφάσισε να κάνει all-in για να κρατήσει τους Έντι Ταβάρες και Μάριο Χεζόνια στην Μαδρίτη. Κάτι που κατάφερε μεν, αλλά επηρέασε σημαντικά την μεταγραφική πολιτική της. Αυτό φάνηκε στις κινήσεις των Ράταν-Μέις και Φελίζ, παικτών που δεν είχαν παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης και στο ξεκίνημα της σεζόν δυσκολεύονται σημαντικά να ανταποκριθούν.

Αυτός είναι και ένας λόγος που η Ρεάλ έχει βγει στην αγορά για να βρει παίκτη να γεμίσει το ρόστερ της στην περιφέρεια. Το βλέμμα βρίσκεται στην αγορά του ΝΒΑ και τους «κομμένους» από τα ρόστερ των 30 ομάδων, ωστόσο για την ώρα δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Εντός των τειχών ο Τσους Ματέο συνέστησε ψυχραιμία και υπομονή, δύο λέξεις που διαχρονικά δεν συμβαδίζουν με την Ρεάλ και τις απαιτήσεις της, που... τρυπάνε ταβάνι κάθε φορά. Με το καλημέρα άλλωστε η πρωταθλήτρια Ισπανίας έχει να διαχειριστεί μια σημαντική κρίση, έχοντας 3 διαδοχικές ήττες, με το παιχνίδι κόντρα στην Σαραγόσα, στο WiZink Center, την ερχόμενη Κυριακή, να είναι «must win» για τους Μαδριλένους για πάρα πολλούς λόγους.

Sportal Euroleague Show με τον Δημήτρη Ιτούδη για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρ