Τα δεδομένα για την ανανέωση του συμβολαίου του Μούσα στη Ρεάλ – Πόσα παίρνει από την ισχύουσα συμφωνία του

Ντζάναν Μούσα - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Τα δεδομένα για την ανανέωση του συμβολαίου του Μούσα στη Ρεάλ – Πόσα παίρνει από την ισχύουσα συμφωνία του

Ευτυχία Οικονομίδου 20:29 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:34 - 27.09.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει επισπεύσει την ανανέωση του συμβολαίου του Ντζάναν Μούσα. Γιατί έχει μείνει ο Βόσνιος γκαρντ/ φόργουορντ στην... απ' έξω και ποια είναι η δική του επιθυμία;

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη της EuroLeague και της Liga Endesa, ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κλείσει παίκτη για τη θέση «4» και εκκρεμεί η ανανέωση του συμβολαίου του Ντζάναν Μούσα.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Ντζάναν Μούσα, που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025, απασχολεί τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βόσνιος γκαρντ/φόργουορντ θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στη «βασίλισσα», αλλά πάντα υπάρχει στο μυαλό του ΝΒΑ.

Άφωνος ο Μπέβερλι από την ατμόσφαιρα στο Καλλιμάρμαρο: «Θα ήταν πολύ δύσκολο για μια ομάδα του NBA να κερδίσει εκεί»
EUROLEAGUE

15:00 - 27.09.2024

Άφωνος ο Μπέβερλι από την ατμόσφαιρα στο Καλλιμάρμαρο: «Θα ήταν πολύ δύσκολο για μια ομάδα του NBA να κερδίσει εκεί»

Ο μέχρι πρότινος NBAer, Πάτρικ Μπέβερλι, αποθέωσε την μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο Καλλιμάρμαρο για το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ωστόσο, η «βασίλισσα» είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της σε ισπανικό πρωτάθλημα και EuroLeague σε μία σεζόν που είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ και βλέπει πως στο ρόστερ της υπάρχουν... τρύπες που πρέπει να καλυφθούν.

Η ήττα από την Ουνικάχα Μάλαγα στον τελικό του Σούπερ Καπ έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που ξεκίνησε με το... αριστερό τις υποχρεώσεις της. Έτσι κι αλλιώς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κι έπειτα τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά στους μερένχες, με την αποχώρηση του Γκερσόν Γιαμπουσέλε για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα για τους Φιλαδέλφεια Σίξερς να είναι το αποκορύφωμα σε μία off season γεμάτη αλλαγές. Φυσικά δε μπορούμε να αφήσουμε χωρίς αναφορά τους Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχιο Ροντρίγκεθ, των δύο εκ των τριών «γερόλυκων» της Ρεάλ Μαδρίτης, που ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από τα παρκέ.

Τα τριαντάφυλλα δε «μαραίνονται» ποτέ... (vid)
NBA

17:56 - 26.09.2024

Τα τριαντάφυλλα δε «μαραίνονται» ποτέ... (vid)

Ο Ντέρικ Ρόουζ κρέμασε τα παπούτσια του και αυτό που μένει είναι ένα μεγάλο «what if». Τι θα γινόταν αν δεν είχε τραυματιστεί; Τι θα γινόταν αν δεν χτυπούσε ξανά; Ο πιο αγαπητός παίκτης στο NBA αποσύρθηκε και σε όλους εμάς έχει μπει ένα... σκουπιδάκι στο μάτι.

Φέτος το μόνο σίγουρο στις τάξεις των Μαδριλένων είναι πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για να καλυφθεί η θέση «4», ωστόσο δεν είναι το μόνο ζήτημα που τους... ταλανίζει. Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από τους Φακούντο Καμπάτσο, Ντζάναν Μούσα, Μάριο Χεζόνια, Γκαμπριέλ Ντεκ και Έντι Ταβάρες, ενώ δεν πρέπει να παραληφθεί η εμπειρία που φέρνει στο τραπέζι η παρουσία του Σέρχιο Γιουλ.

Από τους προαναφερθέντες, οι τέσσερις έχουν ανανεώσει τα συμβόλαιά τους. Ο Καμπάτσο έως το 2027, ο Ντεκ έως το 2028 και οι Ταβάρες και Χεζόνια έως το 2029. Ο μόνος σημαντικός κρίκος της ομάδας που δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη το μέλλον του στη «βασίλισσα» είναι ο Ντζάναν Μούσα με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι του 2025. Συγκεκριμένα είχε υπογράψει για 2+1 χρόνια με τις απολαβές του να αγγίζουν τα 1.5 εκατομμύρια. Μάλιστα, και ο Γιουλ ανανέωσε επίσης το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία φορά που επεκτείνει το συμβόλαιό του κατά ένα χρόνο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal: «Το μεγάλο ρόστερ ίσως δημιουργήσει κλυδωνισμούς, εγώ καλούμαι να το διαχειριστώ - Πρέπει να αποβάλει την όποια πίεση ο Βεζένκοφ»
EUROLEAGUE

15:00 - 27.09.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal: «Το μεγάλο ρόστερ ίσως δημιουργήσει κλυδωνισμούς, εγώ καλούμαι να το διαχειριστώ - Πρέπει να αποβάλει την όποια πίεση ο Βεζένκοφ»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο Sportal για τις μεταγραφές που έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά και την προετοιμασία για την απαιτητική νέα σεζόν.

Στο μεταξύ, την περσινή σεζόν, ο Μούσα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τον τελικό του Final Four της Euroleague, ως ένας από τους βασικούς σκόρερ της ομάδας.

Ο Βόσνιος γκαρντ/φόργουορντ είχε 13,5 πόντους μέσο όρο (σούταρε με 41,3% στα τρίποντα), 2,7 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ στην Euroleague.

Η παρουσία του 25χρονου φόργουορντ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είναι μέχρι στιγμής εντυπωσιακή καθώς μετρά δύο τρόπαια στο βιογραφικό του με την Αναντολού Εφές το 2021 και με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2023.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πάντως αρκετές φορές την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα της Μαδρίτης: «Στη Ρεάλ είναι η θέση μου, είμαι σίγουρος, είμαι χαρούμενος. Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια», ήταν τα λόγια του μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος τον περασμένο Ιούνιο.

Βέβαια, οι πιο πρόσφατες δηλώσεις του έναν μήνα πριν θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία στις τάξεις της Ρεάλ, καθώς φαίνεται το εύλογο... παράπονο του Βόσνιου παίκτη. «Είχα συμβόλαιο 2+1 και εξαρτιόταν από τον σύλλογο και αποφάσισαν ότι θα συνεχίσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω άλλα σχέδια. Δεν είναι κάτι που θέλω να επικοινωνήσω τώρα, είμαι πολύ χαρούμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης και ελπίζω να μου κάνουν μια καλή πρόταση για να μείνω για πολλά χρόνια».

Είναι προφανές πως ο Μούσα θέλει να μείνει στη Ρεάλ, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά όπως συνέβη στις περιπτώσεις του Έντι Ταβάρες και του Μάριο Χεζόνια, στους οποίους η διοίκηση της «βασίλισσας» προσέφερε πολυετή συμβόλαια με υψηλότατες αποδοχές. Το ίδιο περιμένει ο Βόσνιος να συμβεί και μ’ εκείνον...